Η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC) βάζει μικροτσίπ στα κεφάλια παρμεζάνας

Επιτήδειοι πολλοί. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του όμως, γιατί η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC) δεν ανέχεται πλέον την παρασκευή τυριών, “απομιμήσεων”, που να φέρουν το όνομά parmigiano reggiano.

Ένα τυρί που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και φυσικά έχει κερδίσει επάξια την επωνυμία προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) το 1996 από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως γνωστό το διάσημο τυρί φτιάχνεται σε μια μικρή, σχετικά, περιοχή στη Βόρεια Ιταλία, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Πάρμα και Ρέτζιο Εμίλια. Χρόνια πολλά επεξεργάζονταν την μέθοδο αποτροπής παραγωγής παραποιημένων τυριών οι ειδικοί, μα τώρα είναι πεπεισμένοι ότι η μέθοδος που επινόησαν θα είναι αποτελεσματική.

Ένα μικροτσιπ – πομπός σε μέγεθος σουσαμιού, θα τοποθετείται εντός των σκληρών ετικετών που βρίσκονται στο φλοιό της παρμεζάνας. Ένα μέρος της παρμεζάνας που δεν τρώγεται, άρα και δε θα εμπεριέχει κίνδυνο κατάποσής του.

Ο πομπός θα είναι μακράς ζωής και θα έχει τη δυνατότητα σάρωσης. Έξυπνη πραγματικά ιδέα που ευχόμαστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εμπνευστών. Για να δούμε αν κάποιος επινοήσει κάτι για το χαλούμι, τη φέτα και όλα τα άλλα παραποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο