Η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC) βάζει μικροτσίπ στα κεφάλια παρμεζάνας

Επιτήδειοι πολλοί. Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του όμως, γιατί η Κοινοπραξία Parmigiano Reggiano (PRC) δεν ανέχεται πλέον την παρασκευή τυριών, “απομιμήσεων”, που να φέρουν το όνομά parmigiano reggiano.

Ένα τυρί που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα και φυσικά έχει κερδίσει επάξια την επωνυμία προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) το 1996 από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως γνωστό το διάσημο τυρί φτιάχνεται σε μια μικρή, σχετικά, περιοχή στη Βόρεια Ιταλία, μέσα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή Πάρμα και Ρέτζιο Εμίλια. Χρόνια πολλά επεξεργάζονταν την μέθοδο αποτροπής παραγωγής παραποιημένων τυριών οι ειδικοί, μα τώρα είναι πεπεισμένοι ότι η μέθοδος που επινόησαν θα είναι αποτελεσματική.

Ένα μικροτσιπ – πομπός σε μέγεθος σουσαμιού, θα τοποθετείται εντός των σκληρών ετικετών που βρίσκονται στο φλοιό της παρμεζάνας. Ένα μέρος της παρμεζάνας που δεν τρώγεται, άρα και δε θα εμπεριέχει κίνδυνο κατάποσής του.

Ο πομπός θα είναι μακράς ζωής και θα έχει τη δυνατότητα σάρωσης. Έξυπνη πραγματικά ιδέα που ευχόμαστε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εμπνευστών. Για να δούμε αν κάποιος επινοήσει κάτι για το χαλούμι, τη φέτα και όλα τα άλλα παραποιημένα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από