Ποιο αγαπημένο πιάτο μπήκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO;

Η UNESCO, στην 18η σύνοδο της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έλαβε χώρα στην Μποτσουάνα της Αφρικής, βράβευσε το ceviche ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Γραμμένο  σε λίστες εστιατορίων, με τα ονόματα ceviche ή cebiche ή seviche ή και sebiche, το αγαπημένο πιάτο όλης της υφηλίου, έχει οριστεί ως ένα φαγητό με ωμά ψάρια ή οστρακοειδή, που έχουν μαριναριστεί και είναι  χαρακτηριστικό διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Αποτελεί δε ένα από τα trademarks της περουβιανής κουζίνας, αλλά δηλώνεται ότι το εν λόγω πιάτο, δεν είναι απλά μια συνταγή μαγειρικής, αλλά ένα πιάτο κοινωνικής συνοχής του κόσμου και της γης των περουβιανών ακτών, των ορεινών και της ζούγκλας της πετιοχής. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δεν έπρεπε, εγώ ως καταναλωτής να γνώριζα σε τι αντιστοιχούν τα €26 του πιάτου…αν ήξερα ότι αντιστοιχούν στη μικροσκοπική μερίδα των 125 γραμμαρίων πρωτεΐνης δε θα παράγγελνα το πιάτο

Απλά επικοινωνώ μαζί σας για να θέσω ένα θέμα που νομίζω πρέπει να τύχει νομοθετικής ρύθμισης, το οποίο αφορά τα εστιατόρια. Οτιδήποτε φαγώσιμο αγοράζουμε από

Ποιο αγαπημένο πιάτο μπήκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας από την UNESCO;