![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Ημίσκληρο, μπλε και νορβηγικό το καλύτερο τυρί στον κόσμο και συγκεκριμένα το Nidelven Blå από το τυροκομείο Gangstad Gårdsysteri. Ο λόγος για τα βραβεία World Cheese Awards 2023 που απονεμήθηκαν την Παρασκευή (3/11) στο Τρόντχαϊμ της Νορβηγίας, όπου και σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής με 4.502 τυριά.
Οι 264 κριτές στην 35η απονομή των βραβείων που διοργανώνονται από τη βρετανική εκδοτική εταιρεία Guild of Fine Food, έβαλαν το άριστα στο εν λόγω τυρί που παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, εκθειάζοντας την πυκνή κρεμώδη υφή του και τα φρουτώδη του χαρακτηριστικά που θυμίζουν κρασί.
Πηγή: The 2023 world cheese champion has been revealed by Tamara Hardingham-Gill, CNN
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου