Central: Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Central. Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και βρίσκεται στο Περού. Ο έγκριτος οργανισμός “The World’s 50 Best” με τους 1080 στον αριθμό καταξιωμένους ειδικούς στον χώρο της μαγειρικής και του φαγητού, ανέδειξαν το περουβιανό εστιατόριο ως το κορυφαίο εστιατόριο του κόσμου.

Ένα εστιατόριο που άνοιξε τις πόρτες του μόλις πριν μια δεκαετία, το 2013, πετυχαίνοντας σιγά σιγά να σαγηνεύσει τους γευστικούς κάλυκες των πιστών του πελατών, οι οποίοι λίγο πολύ, οργανώνουν ειδικό ταξίδι για να το επισκεφτούν.

Η μεγαλύτερή του επιτυχία για εφέτος, ήταν το γευσιγνωστικό μενού 17 σταδίων, που κέρδισε τους κριτές με τα μοναδικά του συστατικά, με γηγενές DNA, από τοπικές καλλιέργειες, εξωτικά φρούτα, εξαίρετης ποιότητας καλαμπόκι, copoazu, μέχρι και πιράνχας.

Ναι καλά διαβάσατε. Αρκετές μονάδες δόθηκαν και στον παράγοντα βιοποικιλότητα, κάτι που το εστιατόριο Central, έχει αναγάγει και ως επιστήμη, διαθέτοντας ένα μικρό ερευνητικό κέντρο για την μελέτη και την έρευνα για προϊόντα που ευδοκιμούν με τον καλύτερο τρόπο σε συγκεκριμένες υποπεριοχές του Περού.

Κι όλα αυτά προετοιμασμένα και μαγειρεμένα με ένα τρόπο που συνδυάζει την αυθεντία της περουβιάνης κουζίνας με τις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές. Πηγή έμπνευσης, ο Αμαζόνιος και το τροπικό του δάσος, η οροσειρά των Άνδεων και τα υψίπεδά της και φυσικά η πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά.

Αξιοσημείωτο το γεγονός και το ότι ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, έχουν φέτος αναδειχθεί 3 εστιατόρια από το Περού, το “Central”, το “Maido” και το “Kjolle”. Ένα γεγονός που αναδεικνύει το Περού ως ένα γαστρονομικό προορισμό, με την κουζίνα του να έχει εισχωρήσει στις κάρτες εκατομμυρίων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο.

Info: Av. Pedro de Osma 301, Barranco, Lima, Perú. Instagram: @centralrest.  

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο