Sentio. Γαστρονομική παρθενογένεση

Η ομάδα του FINE & DINE δοκίμασε από τη δεύτερη κιόλας μέρα της λειτουργίας του πρωτεουσιάνικου Sentio, τα δημιουργικά πιάτα του και σας μεταφέρει τις 100% βιωματικές της εντυπώσεις. Εντυπώσεις ευχάριστες, σε όλους ανεξαιρέτως τους αξιολογούμενους τομείς, με κορωνίδα φυσικά αυτές που αφορούν το γαστρονομικό μέρος.
 
Το άρτι αφιχθέν εστιατόριο, στη συνεχώς ανελισσόμενη, Λεωφόρο Στασάνδρου, όντως έκλεψε ψες τις πρώτες εντυπώσεις με τη λιτή σχεδιαστική του γραμμή, την λειτουργικότητα των χωρών, εσωτερικών και εξωτερικών,  την έμφαση και τον σεβασμό στα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, αλλά και στον έντεχνο φωτισμό. Το γκρι χρώμα που επικρατεί στον χώρο, το διακριτικά τοποθετημένο στην είσοδο, bar, η καστανή ξυλεία στις κάβες και ο φυσικός φωτισμός που διαχέεται απρόσκοπτα μέσα από τους γυάλινους τοίχους, ολοκληρώνουν όμορφα και αβίαστα τον μινιμαλιστικό του σχεδιασμό.
 
 
Ένας μινιμαλισμός, που για εμένα λειτουργεί καταλυτικά και πραγματιστικά, με απώτερο στόχο ολάκερη η προσοχή σου να εστιάζεται στα πιάτα, τις γεύσεις και στα αρώματα των δημιουργικών πιάτων της κάρτας του βραβευμένου chef Ανδρέα Γιαγκουλά. Στην κάρτα του, συναντούνται ήπειροι και υποπεριοχές, η θάλασσα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η Ασία και όχι μόνο, με όλα ανεξαιρέτως τα πιάτα να είναι βαμμένα με πινελιές παρθενογένεσης.
 
Η φιλοσοφία του, με μοιρασιάρικο DNA, έβαλε κι εμάς στην όμορφη διαδικασία να πούμε ο καθένας μας από 2-3 πιατάκια της αρεσκείας μας από την εύκολη σε πλοήγηση κάρτα, με βασικές κατηγορίες τις σαλάτες και τις αλοιφές, τα ωμά, τις ζεστές δημιουργίες, αλλά και τα κρεατικά και ψαρικά που ψήνονται σε πραγματικά κάρβουνα. Τα όσα διθυραμβικά σχόλια είχαν φτάσει στα αυτιά μας για το πρασινόχρωμο Baysil smash cocktail, επαληθεύτηκαν πανηγυρικά, ιδίως όσο αφορά την ισορροπία του.
 
Το προζυμένιο, ζεστό ψωμί της κουζίνας, απλά καταπληκτικό, έγινε ένα με τους χούμους που αρωματίστηκαν με καπνιστή πιπεριά και τον μοναδικό σε υφή και κοπή ελαιοπολτό. Η prawn fattoush σαλάτα, με τραγανές γαρίδες, σουμάκι και γιαούρτι, δροσερή και καλοκαιρινή, όπως έτσι αξιολογήθηκε και το κορυφαίο σεβίτσε λαυράκι, με ισορροπημένο πιπέρι Amarillo, yuzu, shiso green, λάδι κολιάνδρου και πράσινο μήλο.
 
Το ροζέ Miraval παντρεύτηκε υπέροχα με το καρπάτσιο από gambero rosso γαρίδες, αλλά και με τα εμβληματικά gyoza με γέμιση γαρίδα με άξια βράβευσης μελάσσα από ponzu και ρόδι, καθώς επίσης και με το πιάτο “προορισμός”, το Prawn yiouvetsi. Ένα πιάτο που κέρδισε υψηλή βαθμολογία για την αρτιότητα εκτέλεσης, την αριστεία στο ψήσιμο του ζυμαρικού και της γαρίδας, αλλά και για το όμορφο πάντρεμα της ξινομυζήθρας με την σάλτσα ντομάτας. Το άριστα ψημένο στη σχάρα, αργεντίνικο βοδινό φιλέτο του ομίλου Devesa μαζί με κριτσανιστά στικς πατάτας, τραγανό μπροκολίνι και διακριτικά πικάντικο σος hollandaise, έκλεψε την παράσταση των κυρίως.
 
 
Άρτια ψημένο, καλά σιτεμένο και χωρίς ίχνος ινών, εντυπωσίασε με το φυσικό του άρωμα και την ορθή αλατότητα. Ένα μεγάλο μπράβο και για την τριλογία γλυκών, μα έχω να σου τα καλύτερα για το pistachio chocolate profiterole, απογειωμένο γευστικά με παγωτό pistachio και γκανάζ μαύρης σοκολάτας. Τα καλύτερα έχω να σου πω και για τα επιλεγμένα μουσικά ακούσματα, μα περισσότερο για τη ενεργό συμμετοχή των ιδιοκτητών στην εξυπηρέτηση.
 
Μια εξυπηρέτηση, με γνώμονα την ευγένεια και τον επαγγελματισμό. Κάτι που δυστυχώς δεν συναντάμε παντού. Τιμολογιακά, ναι, μιλάμε για πολύ τίμιες κοστολογήσεις σε όλο το φάσμα του μενού, οι οποίες σου επιτρέπουν να επισκέπτεσαι συχνότερα το νεότευκτο Sentio. Η ομάδα του FINE & DINE εύχεται κάθε επιτυχία. 
 
 
 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο