![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Στην καρδιά της Μεγάλης Βρετανίας, στο Λονδίνο όπου το Gin κατέχει περίοπτη θέση σε όλα τα εμβληματικά bar του, έγινε η μεγάλη έκπληξη. Στο The 2024 London Spirits Competition, οι συνήθεις πρωταγωνιστές στη βιομηχανία του Gin, οι Βρετανοί, που σημείωσε παράγουν πέραν των 1700 brands από gin, είδαν το εθνικό τους ποτό να μην ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των 40 εξεχόντων και απείρως διακεκριμένων κριτών.
Μια κριτική επιτροπή που κατενθουσιάστηκε από τη βοτανική και όχι μόνο, μαγεία και ισορροπία του Ukiyo Japanese Yuzu Gin, δίνοντάς του βαθμολογία 97 από τα 100. Ένα Gin, που σύμφωνα με τους παραγωγούς του, η απόσταξή του γίνεται σύμφωνα με τις παραδοσιακές ιαπωνικές μεθόδους και έχει ως βάση του το ρύζι. Η αρωματοποίησή του γίνεται με τοπικά βότανα, μούρα αρκεύθου και εσπεριδοειδή, με έμφαση το yuzu.
Το Ukiyo Japanese Yuzu Gin έχεις επίσης βραβευτεί και για τη φουτουριστικού σχεδιασμού, δίχρωμή του φιάλη, η οποία με το γαλάζιο και το πράσινο, σε ταξιδεύει στις καταπράσινες οροσειρές και στις θάλασσες της Ιαπωνίας.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου