SeaNatra. Το εντυπωσιακό, γευστικό και ταξιδιάρικο Lounge Bar Restaurant της πόλης του Ζήνωνα

Η θέα της γαλάζιας θάλασσας της γραφικής περιοχής Πιαλέ Πασά, στη Λαρνάκα, ολάκερη και απρόσκοπτη, μπροστά σου. Ένα το κρατούμενο. Ο χώρος, ντιζαϊνάτος, εξωτικός κι ανάλαφρος, με ποικιλόμορφη επίπλωση, lounge διάθεση με αναπαυτικούς καναπέδες και απόλυτα λειτουργικά και όμορφα βαλμένα τραπεζοκαθίσματα. Ο φωτισμός ζεστός, η μουσική με middle east, ethnic και lounge DNA και οι άνθρωποί του, επίσης ζεστοί και φιλόξενοι, όσο κι ο ίδιος ο πλημμυρισμένος από γαστρονόμους, χώρος.

Τραπεζάκι by the sea σε καναπέ, για την ομάδα των πέντε μας, τα μενού ανά χείρας, δίνοντας από το ξεκίνημα, πολύ, μα πολύ ψηλή βαθμολογία για το αιθέριο Mojito, το εξωτικό Pina Colada και το μπαλανσαρισμένο σε κίτρα, Negroni. 

Ροζέ τοπικό, σε άριστη θερμοκρασία για εμένα, με εμάς να μελετάμε με προσοχή τα δημιουργικά πιάτα του βραβευμένου chef Σταυρή Γεωργίου. Πιάτα μοιρασιάρικα και παρεΐστικα, που κινούνται μεταξύ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, δομημένα με πρωτότυπους συνδυασμούς, για όλους τους διατροφοδιαιτητικούς τύπους.

Ένα μενού προσεγμένο, που δε ξεφεύγει σε αριθμό πιάτων, με ισοζυγισμένες πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λαχανικά, το οποίο παντρεύεται αρμονικά με τις λίστες από κοκτέιλ, οίνων και άλλων οινοπνευματωδών και μη ποτών.

Η ζεστή φοκάτσια του Σταυρή, με συνοδευτικό μπολάκι με ελαιόλαδο και νότες από τσιμιτσούρι, έγραψε τον πρόλογο της βραδιάς μας, ιδίως όταν την παντρέψαμε με τον εξαίρετο λευκό ταραμά, με λάδι μαϊντανού, χαβιάρι σολομού, με το παξιμάδι μέσα να κάνει την ειδοποιό διαφορά. Το άριστο με Α κεφαλαίο, λαυράκι ταρτάρ που ακολούθησε, με σάλτσα από μάνγκο, αβοκάντο και σορμπέ λεμόνι, είναι ένα πιάτο που δε θα ήθελε κανείς από την παρέα μας να φύγει από το μενού.

Η κρέμα παρμεζάνας, με ντρέσιγκ μαύρης τρούφας και αγκινάρα που γάρνιραν το εξαίρετης ποιότητας μοσχαρίσιο καρπάτσιο, δημιούργησαν ένα όμορφο και πρωτότυπο συνδυασμό στο στόμα, με πλούσια γεύση, μα με διακριτικά αρώματα, δε. 

Το ίδιο πλούσια σε αρώματα και υφές και η υπερτροφική, κατ΄ εμένα, Avocado salad, με τραγανές καρδιές μαρουλιού, κουκουνάρι, κολοκύθι, λιαστές ντομάτες και κρέμα από αβοκάντο, ενώ άριστοι ήταν και οι μελιτζανοκεφτέδες με σπιτικό ταχίνι και συγκλονιστική πίτα pinsa (σαν ζύμη πίτσας) που, “ναι”, δεν ντραπήκαμε και ζητήσαμε δεύτερη μερίδα.

Η συνέχεια γευστική και με ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον, ιδίως όταν αφίχθη το σχαροψημένο χταπόδι πάνω σε στρώμα φάβας και σάλτσα vierge και το ριζότο γαρίδας με flakes αποξηραμένης ντομάτας. 

Η αριστεία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, μα πρωτίστως του ψησίματος, τεκμηριώθηκε με το 300g ribeye με αργεντίνικο πέστο, με το τρυφερό καρέ αρνιού με πουρέ αγκινάρας και μους φέτας, αλλά και με το αλάθητο ιβηρικό χοιρινό, που δεν ήθελε μάσημα, παρέα με καραμελωμένο μήλο και πατάτα πουρέ με τρούφα.

Ο φήμη του chef Σταυρή Γεωργίου στις γλυκοαλχημείες, δεν μπορούσε, παρά να μας ωθήσει να πούμε τρία “ναι”, υποδεχόμενοι πρώτα πρώτα, το φρεσκότατό του cheesecake φράουλας με γκανάζ  λευκής σοκολάτας και τα παιχνιδιάρικα παγωτίνια από semifreddo, αλμυρή καραμέλα και φουντούκι. Η επιτομή, δεν ήταν άλλη από το αποδομημένο του γαλακτομπούρεκο, με κριτσανιστό φύλλο κρούστας, κρέμα βανίλιας, σιρόπι μαστίχας και παγωτό πιστάτσιο.

Σφίξαμε, φεύγοντας, το χέρι του σεφ εγκάρδια, συγχαίροντάς τον για την πραγματικά καταπληκτική του δουλειά στην πόλη του, τη Λάρνακα, αλλά και για την value for money φιλοσοφία του μαγαζιού (π.χ 60% των κυρίως πιάτων δεν ξεπερνούν τα €20) Μια πραγματικά πανέμορφη γαστρονομική και όχι μόνο εμπειρία, σε ένα εντυπωσιακό χώρο με φόντο τη θάλασσα, που σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω και μάλιστα σύντομα.

Πιαλέ Πασά 16, Λάρνακα

24322593

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο