Ριγανάτο: Real greek food για τους πολύ απαιτητικούς λάτρεις του είδους

Περάσαμε μια, περάσαμε δυο από το Ριγανάτο στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην Πάφο και το βλέπαμε κάθε φορά κοσμοπλημμυρισμένο. Εμείς γιατί δεν πήγαμε, ρωτήσαμε ο ένας τον άλλο και να σου που βρεθήκαμε ψες στην αερική του βεράντα, ανάμεσα σ’ άλλους που ήδη τρώγανε και απολαμβάνανε ωραίο ελληνικό φαγητό.

Και ελληνικό και grill και ποικιλία μεγάλη, που θες ένα πεντάλεπτο να την περιδιαβάσεις στο φτιαγμένο για όλους μενού του. Ποικιλίες σε μακρόστενες πιατελλίτσες, ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, μπιφτέκια για όλα τα γούστα και με προτάσεις δημιουργικές, σάντουιτς με χαρακτήρα και πιτο-προτάσεις σε ελληνική και κυπριακή πίτα, που θες δυο χέρια να τις σφιχταγκαλιάσεις για να τις φας.

Το σερβίς, ίδια η χαρά της ζωής, με νεανικό ταπεραμέντο, χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και ταχύτητα, γιατί στο Ριγανάτο το ΄χουν με την οργάνωση. Οργανωμένη κουζίνα συν οργανωμένο σερβίς, ισούται με ευτυχισμένο πελάτη. Ο χώρος και το design, για πολλά μπράβο, με βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του κύπριους βρακοφόρους και τις ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές κυπριοπούλες, σε μοντέρνα εκτέλεση, κρατώντας κινητά τηλέφωνα, βγάζοντας  selfies και ποστάροντας.

Το ξύλο, τα κρεμαστά φωτιστικά του εξάμετρου και βάλε, σε ύψος μαγαζιού και η καλυμμένη με τουβλάκι, τοιχοποιία πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί σε μορφή γκραφίτι από ατάκες μέχρι retro εικόνες αναψυκτικών, θα σε κάνουν κι εσένα να ποστάρεις τις δικές σου φωτογραφίες με background το όμορφα στημένο μαγαζί. Όμορφα στημένο αφίχθηκε πάντως και το πιατελάκι με πιτούλες ριγανάτες, αλοιφές και ντιπς με χαρακτήρα και υπέροχα ψημένο χαλούμι σχάρας, που γέμισε το στόμα με τα κρεμώδη του στοιχεία και το απίστευτό του ουμάμι.

Δροσερή κι ανάλαφρη η village salad με κραμπί, μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι, καπελωμένα όλα με φετούλα, που έφερε δροσιά στο στόμα για να υποδεχτούμε το πλάτερ για δυο, που πίστεψε με, αρκεί και για περισσότερους. Μια γευστική ποικιλία που χορταίνει το μάτι, αλλά και το στομάχι, η οποία μας ικανοποίησε απίστευτα με το όμορφο ψήσιμο όλων των σχαροψημένων της καλουδιών, αλλά και πήρε άριστα για τις στοχευμένες μαρινάδες, που δεν επιβλήθηκαν αρωματικά πάνω στα πρωτογενή αρώματα και γεύσεις των πρωτεϊνών.

Τρυφερό το χοιρινό και από κοτόπουλο σουβλάκι, υπέροχη η υφή και το δάγκωμα του βοδινού κεμπάμπ και της σεφταλιάς, μα άριστα και για την τριλογία χοιρινού, βοδινού και από κοτόπουλο, γύρου, που φροντίσαμε να τον κλείσουμε ζεστά ζεστά μέσα σε ελληνική πιτούλα, ραντισμένο με μουσταρδομαγιονέζα.

Εξαιρετική και η ζεστή πορτοκαλόπιτα που έφτασε στο τέλος, αλλά και εξαιρετική και η σχέση ποιότητας και τιμής, κάτι που είναι αυταπόδεικτο με το καθημερινό κατάμεστο του μαγαζιού και τη δυναμική του στον χώρο του delivery και take away.

Γρηγόρη Αυξεντίου, Athinodorou Business Center, 8010, Paphos

77777872

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο