![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
(By food critic Nick Andrew)
Οι μισοί της παρέας ήθελαν πίτσα και οι άλλοι, δροσερές σαλάτες και ζυμαρικά. Η ψήφος έπεσε στο Rokoko, παίρνοντας πόντους και για την αέρινή του βεράντα, μα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι μισοί το ψήφισαν γιατί είναι ένα value for money μαγαζί, όνομα και πράμα. Απερόλ κοκτέιλ, μπυρίτσες και ξυνιστέρι κατέφθασαν πρώτα πρώτα στο τραπέζι μας από την ομάδα του Χριστόδουλου, της ψυχής και του ενορχηστρωτή του μαγαζιού, με μας να λέμε ο καθένας τα πιάτα που γουστάρουμε από τη μεγάλη γκάμα ιταλικών στην βάση τους φαγητών.
Ο βραβευμένος σεφ Αντρέας Αντρέου, που έχει αφήσει το γαστρονομικό του στίγμα στο μαγαζί, εντυπωσίασε ξανά με τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί σε κρούστα, φουρνιστό παντζάρι, τραγανά λαχανικά και το μοναδικό του βινεγκρέτ από φοινόκιο, σιέρι και βανίλια. Πολύ καλό και το βοδινό καρπάτσιο με μαγιονέζα τρούφας, ρόκα και κριτσανιστή παρμεζάνα, μα εξαίρετη κρίθηκε και η λεπτόφυλλη πίτσα των ακούραστων pizzaiolo που εντυπωσιάζουν μπροστά στον εμβληματικό ξυλόφουρνο, που δεν ήταν άλλη από την Truffle Scarmoza mozzarella.
Λεπτή, με υπέροχο και σε ορθή ποσότητα μείγμα τυριών, απογειωμένη με καπνιστό μπέικον και πάστα μανιταριών. Οι μακαρονάδες της παρέας σήκωσαν γοργά τα κουταλοπίρουνα για να βάλουν πρώτοι το μερίδιό τους από την πράσινη, χρωματικά, πάστα με πέστο από σπανάκι και βότανα, τραγανό μπρόκολο, ξύσμα λεμονιού και κραμπλ κατσικίσιου τυριού. Πολύ καλή και η ομόλογή της, με μεγάλα σαν κελύφη, ζυμαρικά, παντρεμένα με ραγού πάπιας και μους μπεσαμέλ, ενώ το τελευταίο si το είπαμε και πάλι στο αγαπημένο πιάτο όλης της ομάδας, τα σπιτικά ραβιόλι, που είναι γεμιστά με ένα υπέροχο μείγμα κρεμωδών τυριών και τελειώνουν όμορφα στο τηγάνι με άξιο βράβευσης σος ντομάτας, λάδι βασιλικού και flakes παρμεζάνας.
Τα παιδιά στην εξυπηρέτηση, ευγενέστατα και γρήγορα, οι χρόνοι εξυπηρέτησης άριστοι και πιο εξαίρετος, ο ύστατος πειρασμός, που έχει γίνει το απόλυτο must have, το καλτσόνε με νουτέλα και τυρί μασκαρπόνε.
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου