Braseiro Rodizio Steakhouse στον Πρωταρά. Αυθεντική βραζιλιάνικη εμπειρία που θα σε διακτινίσει γαστριμαργικά σε Λατινική Αμερική μεριά

(Restaurant review by Nick Andrew)

Είναι κάποια εστιατόρια, που άμα τα επισκεφτείς μια φορά, δεν τα ξεχνάς με τίποτα. Λίγο η ταυτότητα της κουζίνας τους, λίγο ο περιβάλλοντας χώρος και οι άνθρωποί τους και λίγο φυσικά, ειδικά στις μέρες μας, η τιμολόγησή τους, σε κάνουν να γίνεσαι επαναλαμβανόμενός τους πελάτης. Ένα από αυτά και το Braseiro Rodizio Steakhouse, στην απόλυτη καρδιά της Λεωφόρου Πρωταρά, που φέρει βαριά την υπογραφή ποιότητας του πολυβραβευμένου ξενοδοχειακού κολοσσού Sunrise Hotels. Καθαρόαιμο βραζιλιάνικο, όνομα και πράμα, στο ύφος της Churrascaria, που αυτό πάει να πει ότι θα απολαύσεις άφθονα καλούδια – ως επί το πλείστον κρεατικά – ψημένα πάνω στη σχάρα. Κι αν διερωτάσαι ακόμη και για το τι είναι το Rodizio, σε ενημερώνω ότι σε αυτού του είδους τα παραδοσιακά βραζιλιάνικα εστιατόρια – άφθονα τέτοια θα βρεις και στην Πορτογαλία – λάμπουν δια της παρουσίας τους ουκ ολίγες περιστρεφόμενες σμίλες κρεατικών πάνω από τα κάρβουνα που ψήνουνε αγάλι αγάλι μοσχομυριστούς πειρασμούς με κάμποσο ουμάμι να ταξιδεύει στα ρουθούνια σου. Ως εδώ θα μου πείτε δικαιολογημένα, ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει και στις κυπριακές ταβέρνες με τις πατροπαράδοτές μας σούβλες.

Στην Churrascaria οι σερβιτόροι ‐ gaúchos – μόλις πάρεις θέση στο τραπέζι σου, σε επισκέπτονται κάθε λίγο και λιγάκι, φέροντες μαζί τους και τις σμίλες τους, κόβοντας μπροστά σου όσο κρέας επιθυμείς, μια, δυο, τρεις φορές ή όσες φορές εσύ επιθυμείς. Αυτό είναι και το βασικό concept του αγαπημένου του κοινού Braseiro. Επικροτώ με τα χίλια την έξυπνη κίνηση των ιθυνόντων να δημιουργήσουν μια επιπρόσθετη κάρτα με ορεκτικά και κυρίως πιάτα στην a la carte τους μορφή, με έμφαση στην Νότια Αμερική, που σέβεται τις προτιμήσεις τόσο των λατρών της ξηράς και της θάλασσας, όσο και των χορτοφάγων. Εμείς πάντως συνηγορήσαμε με το Plan A, το οποίο μας οδήγησε πρώτα πρώτα στον ατελείωτο μπουφέ σαλατών και ορεκτικών του βραβευμένου Executive chef των Sunrise Hotels, Αντώνη Αττούνη, ο οποίος έχει σχεδιάσει μια γκάμα από δροσιστικές, με διακριτικά εξωτικά στοιχεία, σαλάτες και συνοδευτικές σάλτσες για όλα τα γούστα ανεξαιρέτως. Με το που καθίσαμε στο τραπέζι μας, κατέφθασαν υπέροχες σε υφή, μπουκίτσες ψωμιού και τραγανές, τηγανιτές πατάτες, αλλά έκανε και την πρώτη του εμφάνιση ο gaucho έχοντας ανά χείρας μια σμίλα με ξεροψημένα εξωτερικά, ζουμερά δε εσωτερικά κομμάτια βοδινής πικάνιας.

Αρωματικό και εύγεστο σε όλο του το μεγαλείο, κρέας, με το ίδιο υψηλά να αξιολογούνται και οι επόμενοι σχαροψημένοι πειρασμοί, ο χοιρινός, ιβηρικός λαιμός, το τρυφερό rib eye, το μοσχομυριστό φιλέτο αρνιού, το γκάμον, οι φτερούγες κοτόπουλου, το πικάντικο chorizo και το tri tip, το τελευταίο κομμάτι του sirloin – συνήθως τριγωνικό – που έκλεψε κατ’ εμένα την παράσταση με την βαθιά κρεάτινή του γεύση και το όμορφο δάγκωμά του. Εξαιρετικό και το σχαροψημένο φιλέτο σολομού που παρήγγειλε η μια εκ των δυο συνδαιτυμόνων, η οποία ήθελε να απολαύσει το ψαράκι της και το ευχαριστήθηκε, τόσο για το εξαίρετο ψήσιμο του, όσο και για την ποιότητά του. Τσουγκρίζουμε για ακόμη μια φορά τα πλημμυρισμένα με αρώματα Μοσχοφίλερου, κρασοπότηρά μας, μα και σχολιάζουμε την υποδειγματική εξυπηρέτηση του ευγενέστατου προσωπικού που ήξερε ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια για κάθε συνισταμένη του μενού. Αν δεν έχεις φάει ποτέ σου, φρέσκο ανανά στα κάρβουνα, νοτισμένο με κανέλα,  τότε στο Braseiro θα το ζήσεις κι αυτό και στο εγγυώμαι ότι θα ζητήσεις από τον προσωπικό σου gaucho και δεύτερη μερίδα.

Εκείνο που πραγματικά είναι αξιοσημείωτο και οφείλω να το τονίσω ιδιαίτερα, είναι το πόσο value for money είναι στην τελική το Braseiro. Αν αναλογιστεί κανείς ότι ο πελάτης που θα επιλέξει το The Full Rodizio experience, θα έχει μπροστά του ένα φρεσκοφτιαγμένο μπουφέ με σαλάτες και κρύα ορεκτικά τον οποίο μπορεί να επισκεφτεί όσες φορές επιθυμεί. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να σερβίρεται non stop στο τραπέζι του με ζεστά ορεκτικά και 8 στον αριθμό σχαροψημένα κρεατικά και επιδόρπιο, με όλα αυτά να τιμώνται μόνο €26 το άτομο. Value και η a la carte πρόταση στο Braseiro, την οποία θα σας παρουσιάσουμε στην επόμενή μας επίσκεψη.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο