Rocas Experience: Η νέα άφιξη στον Πρωταρά που ανέβασε μονοκοπανιά τον πήχη εστίασης της περιοχής

( By food critic Nick Andrew)

Η ομάδα του Fine & Dine το επισκέφτηκε, το χάρηκε πολύ και θα σου πει, γιατί Το Ζητούν Όλοι. Η παρέα μας πάντως, ήθελε να πάει από καιρό. Λίγο δεν βρίσκαμε εμείς τραπέζι, λίγο δεν ταίριαζε η μέρα που να βολεύει όλους, μα προχτές πετύχαμε διάνα. Από το πρώτο γκουκλάρισμα του all day μαγαζιού, του βάλαμε extra πόντους, γιατί άμα κι εσύ το ψάξεις στον πλοηγό σου, τώρα που με διαβάζεις, θα δεις ότι εκτός από οδηγίες κατεύθυνσης για το εστιατόριο, υπάρχει και pin για τον χώρο στάθμευσής του, που δεν είναι περισσότερο από 3-4 λεπτά με τα πόδια από το εστιατόριο.

Την άλλη έκπληξη που έχει σχέση με τον χώρο στάθμευσης στην φυλάω για το τέλος. Με το που πατάς το πόδι σου στην είσοδό του, ολάκερη η θάλασσα μπροστά σου, με μια αμμουδερή παραλία για μπάνια και ηλιοθεραπεία και ένας κολπίσκος που είναι τόσο γραφικός, που αμέσως θα θες να τον φωτογραφίσεις. Αυτό που σίγουρα θα θες να φωτογραφίσεις και αμέσως να ποστάρεις, είναι το ίδιο το Rocas Experience.

Ένα μαγαζί που λες και το πιάσανε από την Μύκονο σηκωτό και το κατεβάσανε στον Πρωταρά. Λευκά χρώματα, μην ψάχνεις όμως. Μπεζ και γήινες αποχρώσεις θα δεις, καλοδουλεμένο γραφιάτο στην τοιχοποιία, κρεμαστά φώτα μέσα σε ψάθινα ΄΄καπέλα΄΄, καστανή επίπλωση και ένα μπαρ στο κέντρο του, να πολιορκεί τον χώρο. Το design , εξωπραγματικό, τα διακοσμητικά στους τοίχους – ακόμη και στις τουαλέτες – έχουν ένα χαρακτήρα που δεν τον βρίσκεις αλλού και η όλη αύρα του, νησιώτικη και θαλασσινή.

Εμείς πάντως τραβήξαμε άφθονες φωτογραφίες καθήμενοι στο χαμηλό, όμορφα βαλμένο δίπλα από ένα ανθώνα με δεντρολίβανα, τραπεζάκι μας, μα αμέσως προσηλωθήκαμε στην ανάγνωση του μενού, γιατί ήδη η πείνα, χτύπησε κόκκινο. Η κάρτα έχει την υπογραφή του κορυφαίου, βραβευμένου σεφ Αντρέα Αντρέα, που με μια πρώτη ματιά αντιλαμβάνεσαι ότι έχει χωρέσει στο μενού του, ολάκερη τη Μεσόγειο.

Έντεχνα όμως, έβαλε μέσα άφθονη Άπω Ανατολή και ΄΄στρίμωξε΄΄ έξυπνα και τις σχάρες του, για να σου ψήσει εκεί με την ομάδα του, βοδινές κοπές, ψαράκια και όχι μόνο. Και τα κατάφερε. Μια μεγάλη κάρτα σε επιλογές, πολυσυλλεκτική με τα όλα της, με μικρά και μεγάλα πιάτα, μοιρασιάρικες επιλογές και προτάσεις για όλα τα διατροφο-διαιτητικά γούστα. Η λίστα με τα κοκτέιλ που η φήμη τους έφτασε στα αυτιά μας από τις πρώτες μέρες, καλοφτιαγμένη με signature προτάσεις, αλλά και κλασικές, πάντοτε όμως αγγιγμένες με το twist του Rocas.

Καλή αρχή με εμάς, με κορυφαίο Bramble cocktail και με όπλο το sweet and sour ταμπεραμέντο του, λέμε τα πρώτα γευστικά ΄΄ναι΄΄ στο φρεσκότατο crudo λαυράκι, που απογειώθηκε μέσα στην καφετιά του μαρινάδα από καραμελωμένη σόγια, τζίντζερ και λεμονόχορτο, αλλά και στο εξωτικό Tuna akami colada . Παρουσίαση για πολλές κοντινές λήψεις, γεύση κορυφαία, καινοτομία στο έπακρον.

Η σαλάτα με μυζήθρα, ντοματίνια, κρίταμο, που λαδώθηκε με μείγμα ελαιολάδου με σέρι και νοτίστηκε με παξιμάδι, έφερε τη γαστρονομική Ελλάδα κοντύτερα, ενώ ταξίδι μαγικό μας χάρισε και το baby καλαμαράκι, που αρτύστηκε με καπνιστό, sweet chili sauce και έγινε ένα στο στόμα με μαγιονέζα, ενισχυμένη με μοσχολέμονο. Μπράβο σε όλα τα παιδιά του σερβίς, γιατί όταν όλα πάνε καλά σε μαγαζί που ουσιαστικά μόλις άνοιξε, τότε αυτό πάει να πει, οργανωμένο μαγαζί, εκπαίδευση και επιμονή.

Αυτά τα γευστικά ταξιδάκια σε Ελλάδα μεριά, τα λατρεύουμε όλοι, για αυτό και τιμήσαμε τα πολυσύνθετα σε mise en place , ντολμαδάκια του Αντρέα, που για να τα φτιάξει έκλεισε μέσα σε φύλλα λάχανου (κραμπιού), εκτός από τη μαστοριά, ρυζί, άνηθο, κανέλα και φινόκιο και τα ΄΄έβαψε΄΄ νόστιμα με κρέμα αγγινάρας, λεμονόχορτο, λάδι βασιλικού και ξύσμα λεμονιού.

Το Σαντορινιό Ασύρτικο που μας σερβιρίστηκε σε άψογη θερμοκρασία και καλό ποτήρι, αποπλανητικό, για να συναντήσει στο στόμα τα καινοτόμα σουβλάκια από μπούτια κοτόπουλου με σπαγγέτι κολοκυθιού και τα ομόλογά τους κοτοπουλένια κεφτεδάκια σχάρας πάνω σε ξυλάκι, αγγιγμένα με σουμάκι. Τα άριστα στο ψήσιμό τους, ταλιολίνι με τραγανές γαρίδες, με άξιο βράβευσης μπισκ γαρίδας και αστακού, νότες από τσίλι και βασιλικό, πήρε κορυφαία βαθμολογία από όλη την ομάδα, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς αξιολόγησης.

Ψηλή βαθμολόγια και στις επιλογές του DJ που πέτυχε να μας έχει με ανεβασμένη διάθεση όλη την ώρα, αλλά και μπράβο στους pastry chefs για το ινσταγκραμικό πιστάτσιο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι που το σκέφτομαι και τρέχουν τα σάλια μου. Το ίδιο παθαίνω και με το lemon and raspberry mess , με αποδομημένη διάθεση, λεμονάτο κεκάκι με παπαρουνόσπορο και σορμπέ από σμέουρα. Δε θέλαμε να φύγουμε, αλλά έπρεπε.

Και εκεί που πάμε να φύγουμε, ένα ευγενικό παιδί στην έξοδο, μάς ρωτά αν πάμε για τον χώρο στάθμευσης. Με το που του λέμε ΄΄ναι΄΄, μας φορτώνει σε ένα περιποιημένο βανάκι και μας πάει άρχοντες δίπλα από το αυτοκίνητό μας.

Δε θα σου πω άλλα, γιατί κι εγώ, έχω κι άλλα να ανακαλύψω, όταν θα ξαναπάω. Και θα ξαναπάω, γιατί μου άρεσε πολύ και έμενα και τους συντρόφους μου. Ένα concept φρέσκο, αγαπησιάρικο, με πολύ καλό φαγητό, ευγενική εξυπηρέτηση και τιμές για όλα τα βαλάντια. Το σκηνικό παραμυθένιο και ταξιδιάρικο, με τη θάλασσα πρωταγωνίστρια σε όλα τα φωτογραφικά σου ντοκουμέντα.

Lefkolas 23, Paralimni 5296
97 511000

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό τους…

Ξαναβγάλαμε το καπέλο στους έχοντες το γενικό πρόσταγμα σε πεντάστερο ξενοδοχείο Λεμεσού, για πολλούς λόγους, αλλά περισσότερο για την εκπαίδευση που έχουν προσφέρει στο προσωπικό

RiNNOVATE. Το απόλυτο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη στην περιοχή της Αμμοχώστου – Συνέντευξη με τον συνδιοργανωτή Κυριάκο Αττούνη

Το Ίδρυμα Ignite, με ιδιαίτερη περηφάνια ανακοινώνει τη διοργάνωση του συνεδρίου RiNNOVATE, μια οραματική εκδήλωση αφιερωμένη στη διερεύνηση του μέλλοντος της περιφερειακής ανάπτυξης στην περιοχή