(By food critic Nick Andrew)
Τι να σου πρωτοπώ πραγματικά για το Season’s Oriental; Θα σου πω σίγουρα ότι είναι ένα από τα διαχρονικότερα εστιατόρια του νησιού, που λίγο πολύ πλησιάζει τις τρεις δεκαετίες ζωής.
Θα σου πω με το χέρι στην καρδιά, ότι κάθε χρονιά γίνεται και αρτιότερο, η κάρτα του ανανεώνεται συχνά με πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας, αλλά τις σταθερές του, τις κρατά αλώβητες και ανεπηρέαστες. Καντονέζικη κουζίνα, με δημιουργική πνοή, έμφαση στην αυθεντικότητα των παρασκευών και της προετοιμασίας, αλλά και crème de la creme πρωτεΐνες, λαχανικά και όχι μόνο.
Θα σου πω φυσικά ότι θέλει προγραμματισμό για να πετύχεις ένα τραπεζάκι, γιατί είναι στο top list των ντόπιων και επισκεπτών στο νησί μας, θαμώνων, μα και έχω και να σου πω, ότι είναι κι ένα εστιατόριο, που θα χορτάσει πρώτα πρώτα τα μάτια σου.
Η Ασία, στη μινιμάλ της εκδοχή, στον πολυτελή εσωτερικό χώρο και η εξωτική Ασία, αν πετύχεις ένα από τα τραπέζια στους κρεμαστούς, περιτριγυρισμένους με λίμνες, κήπους του ξενοδοχείου Four Seasons.
Ένα από αυτά τα δυσεύρετα τραπέζια, που φροντίσαμε να κλείσουμε 3 βδομάδες πριν, είχε απάνω το δικό μας όνομα, με μας να κάνουμε πρώτα πρώτα το αυτονόητο. Να αποθανατίσουμε φωτογραφικά τις όμορφες στιγμές, τις λίμνες, τα αιωνόβια Koi fish και την οργιώδη βλάστηση που μαζί με τα ξύλινα κιόσκια, δημιουργούσαν εικόνες όμοιες με αυτές που αποτυπώνει κανείς αβίαστα στο Μπαλί ή στο Πουκέτ.
Τα prawn crackers, με ειδοποιό διαφορά, την συνοδεία τους με τριλογία από συνοδευτικές σάλτσες, νίκησαν την πείνα και μας προετοίμασαν για το επερχόμενο, συνονθύλευμα από κιμά κοτόπουλου με λαχανικά και πινόλια, που σερβιρίστηκε σε ‘’μπολάκι’’ από μαρούλι iceburg.
Το Hong Kong style, ρολό από κόκκινο ρύζι, με σοτέ, τεμαχισμένες γαρίδες, μανιτάρια σιτάκε και κανταΐφι, πήραν απίστευτα ψηλή βαθμολογία σε όλους τους αξιολογούμενους τομείς, μα ιδίως στον τομέα ισορροπία γεύσης και πολυπλοκότητα υφών. Άριστα και στις αλατοπιπεράτες, κριτσανιστές γαρίδες, γαρνιρισμένες με τραγανή πιπεριά, φιστίκι, μα και στα αριστοτεχνικά φτιαγμένα dumplings, που είχαν γεμίσει με φρέσκα χτένια.
Ο σομελιέ του εστιατορίου, απέδειξε και σε αυτή μας την επίσκεψη την σφαιρικότητα και την οινική του παιδεία, ‘’παίζοντας’’ μαζί με τα φαγητά μας, γευστικά συνδυαστικά παιχνίδια, είτε με κοκτέιλ, είτε με λευκό, ροζέ ή κόκκινο κρασί. Αξιοσημείωτη και η ορθή θερμοκρασία του κάθε οίνου ξεχωριστά, αλλά και η προσφορά του κάθε κρασιού, σε ανάλογο με το είδος και την παλαίωσή του, κρυστάλλινο ποτήρι. Seasons Oriental και Peking Duck, ένα και το αυτό.
Ένα κλασικό πιάτο, που είναι πλέον συνώνυμο του εστιατορίου, για αυτό βάλε το κι εσύ στο εδεσματολόγιό σου, για να φτιάξεις άφθονα ρολάκια με ζεστές πιτούλες, γεμιστά με λατρεμένη signature duck sauce, άριστα ψημένη και μοσχομυριστή πάπια με κριτσανιστή πετσούλα και τα λαχανικά της αρεσκείας σου.
Το πιάτο με θαλασσινά, άγριο ρύζι και jasmine rice, είναι από τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει, ειδικά όταν το πάντρεψα με το νεοαφιθχέν στην κάρτα και συγκλονιστικό σε γεύση wagyu beef με Hong Kong style, μπρεζέ βοδινό jus. Εξαιρετικά και τα πλατιά νουτλς με τεμαχισμένο βοδινό και γλυκό κρεμμύδι, μα τα περισσότερα εύγε, για τις γιγάντιες γαρίδες, που κολυμπούν σε γευστικότατο, signature barbeque sauce, με εντάσεις από φιστίκι και λεμονόχορτο.
Το τσαγάκι γιασεμί και το νέο γλυκό στην κάρτα επιδορπίων, η ανάλαφρη πανακότα με καρύδα και πέρλες ταπιόκας, έγραψαν τον επίλογο της βραδιάς μας στο Seasons Oriental. Άξια συγχαρητηρίων και η διευθύντρια του εστιατορίου, αλλά και η ομάδα εξυπηρέτησης, που για ακόμη μια φορά απέδειξαν ότι δεν επαναπαύονται στις δάφνες των πολλαπλών βραβεύσεων, μα συνεχίζουν να παράσχουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση, όπως αυτή που έχουμε μάθει να αναμένουμε, αλλά και να απολαμβάνουμε, επισκεπτόμενοι κάθε φορά το Four Seasons Hotel.
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα