
(Article in Greek and English)
Δεν πέρασαν δα δυο χρόνια από τα γεννοφάσκια του Seeds, με τον πολυβραβευμένο executive chef και συνιδιοκτήτη του, Δήμο Σαμουράκη να πετυχαίνει να το βάζει μονοκοπανιά στη λίστα με τα πιο ολοκληρωμένα fine dining εστιατόρια της Αθήνας. Ο χώρος, ορίζεται από τη μεγαλοπρέπεια της λιτότητας, τα εντυπωσιακά έργα τέχνης και την καθαρότητα των όγκων, στον οποίο καίρια θέση κατέχει η open plan κουζίνα, η οποία αποτελεί και τη βάση για τη διαδραστική εστίαση που χαρακτηρίζει το Fine Dine Logic του εστιατορίου.












Μια εμπειρία που πραγματικά αξίζει ειδικής βράβευσης, στην οποία θα ήθελα να υπερτονίσω τη γαστρονομική παρθενογένεση, τη γευστική ταυτότητα του κάθε ενός πιάτου ξεχωριστά, τη διάδραση μεταξύ των σεφ και των θαμώνων, αλλά και το υποδειγματικό σέρβις, δοσμένο από ανθρώπους με άκρατο επαγγελματισμό, εμπλουτισμένο με ελληνική φιλοξενία.
Oumplianis 14, Diocharous 27
16121 Athens
+30 210 723 5116
Email: info@seedsrestaurant.gr
(REVIEW IN ENGLISH)
Seeds: The Ultimate Fine Dining Experience in Athens
It’s been less than two years since the inception of Seeds, yet the multi-awarded executive chef and co-owner, Dimos Samourakis, has successfully elevated it into the list of the most complete fine dining restaurants in Athens. The space is defined by a majestic simplicity, impressive artwork, and clean architectural lines, with a key highlight being the open-plan kitchen that forms the heart of the interactive dining approach defining the restaurant’s Fine Dine Logic.


The attentive service at Seeds is central to the restaurant’s philosophy, as became evident when we were invited to the upper-level private area, where the wine cellar is also located, to enjoy a variety of welcome bites on an impressive, monastery-style table, curated by the energetic chefs. A cheese sandwich with Jerusalem artichoke, chestnut, walnut, and shrimp on radish marked the first taste of the kitchen’s mastery.

With the guidance of the professional service team, we moved to our round table, opting for the full tasting menu paired with unique wines served at the perfect temperature by the restaurant’s skilled sommelier. The experience began with pumpkin, paired with truffle, bacon marmalade, and roasted pumpkin seeds — an iconic dish for the restaurant that, in my opinion, should remain forever on the menu.

Noteworthy was the presentation of multiple dishes by the entire chef team, actively participating at every gastronomic level and briefly explaining the ingredients and techniques to the guests in a refreshing and engaging manner. The crispy, two-textured squid with wild garlic and almond sauce was truly divine, as was the Japanese scallop served on a bed of broccoli, enriched with trout roe and a unique citrus-infused beurre blanc.


From the first bite, we sent our heartfelt congratulations to Dimos and his team for the memorable foie gras with apple and butterscotch on brioche, as well as for the playful beignet, filled with duck, beetroot, hazelnut, and truffle.


The multi-seed cupcake with caramelized butter arrived at our table, preparing us for the arrival of the cod with lobster sauce and the divine guinea fowl with crispy skin, porcini, chard, yeast cream, and Perigueux sauce, whose aromatic intensity and aftertaste still linger in my memory.


The dessert creations at Seeds are a story of their own, starting with white chocolate Namelaka, raisins, sable Breton, and an incredible mandarin sorbet, followed by ethereal chocolate with peanuts, salted caramel ice cream, and a hint of salt that elevated the entire dish.


If the service team invites you to follow them to the kitchen counter, know that the final surprises of the kitchen await you there, including the meticulously crafted Mignardises. Dimos and his team will also be there, ready to connect with you personally and hear your feedback on your Fine Dine Logic experience.
An experience truly worthy of special recognition, highlighting the culinary originality, the distinct flavor profile of each dish, the interaction between chefs and diners, and exemplary service delivered by a highly professional team enriched with Greek hospitality.
Address:
Oumplianis 14, Diocharous 27
16121 Athens
+30 210 723 5116
Email: info@seedsrestaurant.gr

Το ιταλικό εστιατόριο Pinolo γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με τον πιο γευστικό και δημιουργικό τρόπο αφιερώνοντας ένα μεσημέρι στην τέχνη των ζυμαρικών. Το αγαπημένο

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, η BIGA Neapolitan Pizza έχει καθιερωθεί για την αφοσίωσή της στην ποιότητα, την αυθεντικότητα και τη φιλοξενία. Με βασικό συστατικό το

Αν ο Δεκέμβρης είναι για σένα η πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, τότε ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο λαμπιόνια, αγορές, φως, μουσική, αρώματα και φυσικά……shopping!Αυτές

Θες να ανέβεις στο κάστρο του Μπρατισλάβας, να περπατήσεις στις γραφικές όχθες του Δούναβη ή να δοκιμάσεις παραδοσιακά εστιατόρια με bryndzové halušky και άλλες σλοβακικές

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του εικαστικού Zenon Jepras, με τίτλο «Relocations», η οποία εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025,
