Απλή, γευστική και γρήγορη η συνταγή που σας στέλνω σήμερα, θα γεμίσει το στόμα με αρώματα Μεσογείου, μα και το μάτι με όμορφα χρώματα. Καφεδάκι, ένας φρέσκος χυμός ή ένα smoothie, οι καλύτεροι του ‘’φίλοι’’.
ΥΛΙΚΑ
– 2 φέτες προζυμένιο ψωμί ή οπουδήποτε άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)
– 1 φλιτζάνι κερασοντομάτες
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κλωνάρι βασιλικό
– 1 κ.σ σχοινόπρασο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/8 κ.τ πιπέρι
– 1 μπάλα τυρί Burrata
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μικρό τηγάνι, θέρμανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Πρόσθεσε τις κερασοντομάτες στο τηγάνι και ανακάτεψε τις καλά για να επικαλυφθούν με το ελαιόλαδο.
3. Ρίξε το αλάτι και το πιπέρι πάνω στις ντομάτες. Συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να σπάνε ελαφρώς.
4. Κόψε τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού σε λεπτές λωρίδες.
5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος των ντοματών, ψήσε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα σου μέχρι να ροδίσουν.
6. Αφού το τοστ είναι έτοιμο, τοποθέτησε τις ψητές ντομάτες πάνω στο ψωμί.
7. Ρίξτε τις λωρίδες βασιλικού πάνω από τις ντομάτες.
8. Τέλος, τοποθέτησε κομμένη στη μέση ή στα τέσσερα μια μπάλα τυριού Burrata στο κέντρο του τοστ και γάρνιρέ την με το σχοινόπρασο. (Βεβαιώσου πως η Burrata έχει ξεπαγώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τη χρήση της, έτσι ώστε η κρέμα μέσα στην Burrata να είναι μαλακή και κρεμώδης)
9. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσέ το ζεστό ζεστό το μεσογειακό σου τοστ. Καλή σου όρεξη!
Συνταγή: Αντώνης Ανδρέου
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, κατεβαίνει ξανά στο νησί μας σε λίγες μέρες για να μας τραγουδήσει τις μεγαλύτερές του επιτυχίες. Στο ρεπερτόριό του και με ιδιαίτερη
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου