Απλή, γευστική και γρήγορη η συνταγή που σας στέλνω σήμερα, θα γεμίσει το στόμα με αρώματα Μεσογείου, μα και το μάτι με όμορφα χρώματα. Καφεδάκι, ένας φρέσκος χυμός ή ένα smoothie, οι καλύτεροι του ‘’φίλοι’’.
ΥΛΙΚΑ
– 2 φέτες προζυμένιο ψωμί ή οπουδήποτε άλλο ψωμί της αρεσκείας σας)
– 1 φλιτζάνι κερασοντομάτες
– 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
– 1 κλωνάρι βασιλικό
– 1 κ.σ σχοινόπρασο
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/8 κ.τ πιπέρι
– 1 μπάλα τυρί Burrata
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Σε ένα μικρό τηγάνι, θέρμανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
2. Πρόσθεσε τις κερασοντομάτες στο τηγάνι και ανακάτεψε τις καλά για να επικαλυφθούν με το ελαιόλαδο.
3. Ρίξε το αλάτι και το πιπέρι πάνω στις ντομάτες. Συνέχισε το μαγείρεμα για περίπου 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να αρχίσουν να σπάνε ελαφρώς.
4. Κόψε τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού σε λεπτές λωρίδες.
5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος των ντοματών, ψήσε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα σου μέχρι να ροδίσουν.
6. Αφού το τοστ είναι έτοιμο, τοποθέτησε τις ψητές ντομάτες πάνω στο ψωμί.
7. Ρίξτε τις λωρίδες βασιλικού πάνω από τις ντομάτες.
8. Τέλος, τοποθέτησε κομμένη στη μέση ή στα τέσσερα μια μπάλα τυριού Burrata στο κέντρο του τοστ και γάρνιρέ την με το σχοινόπρασο. (Βεβαιώσου πως η Burrata έχει ξεπαγώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τη χρήση της, έτσι ώστε η κρέμα μέσα στην Burrata να είναι μαλακή και κρεμώδης)
9. Σέρβιρε αμέσως και απόλαυσέ το ζεστό ζεστό το μεσογειακό σου τοστ. Καλή σου όρεξη!
Συνταγή: Αντώνης Ανδρέου
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα