Η Google σε συμβουλεύει, πότε να κλείσεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια

Το να κλείνεις τα αεροπορικά σου εισιτήρια για τις ονειρεμένες σου διακοπές είναι ίσως το πιο βαρετό κομμάτι των διακοπών. Πότε συμφέρει να κλείσω τα εισιτήριά μου, ποια μέρα, πόσο καιρό πριν την αναχώρηση; Αυτές είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις που αναμφίβολα όλοι κάνουμε όταν οργανώνουμε ένα αεροπορικό ταξίδι. Αν ξέρετε τις απαντήσεις, τότε σίγουρα θα γλιτώσετε αρκετό κόπο και χρήματα.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Google η οποία διεξάγεται με την βοήθεια του ογκώδους συνόλου πληροφοριών του Google Flights, υπάρχουν κάποιες συμβουλές και κόλπα που θα σε βοηθήσουν την επόμενη φορά που θα οργανώσεις ένα αεροπορικό ταξίδι.

Αρχικά όσο αφορά την φθηνότερη μέρα κατά μέσο όρο για αναχώρηση, η Google εισηγείται πως οι μέρες στα μέσα μιας εβδομάδας όπως η Τετάρτη είναι οι καλύτερες, σε αντίθεση με τα σαββατοκύριακα.

Ακόμη συχνά μπορεί να αναρωτιέσαι για το πόσο καιρό πριν, πρέπει να κλείσεις τα εισιτήριά σου. Εδώ η έρευνα έδειξε πως το να αγοράζεις νωρίτερα τα εισιτήριά σου είναι η σοφότερη η επιλογή. Με βάση την Google η καλύτερη περίοδος είναι περίπου ένα με δυο μήνες πριν από την αναχώρηση.

Επίσης για κάθε εποχή υπάρχει και ο καλύτερος χρόνος για να κλείσεις τα εισιτήρια σου. Αρχικά για διακοπές τα Χριστούγεννα καλύτερα να κλείνεις ένα με τρείς μήνες πριν, δηλαδή τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Για το καλοκαίρι αναφέρουν πως τρείς εβδομάδες με δυο μήνες πριν είναι η κατάλληλη στιγμή. Τώρα για διακοπές την άνοιξη, η Google συμβουλεύει  πως τρείς εβδομάδες με δυο μήνες πριν, είναι η κατάλληλη στιγμή. Γενικότερα όμως οι πιο καλοί μήνες, με τις φθηνότερες πτήσεις για να κλείσεις πτήσεις είναι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου.

Ταυτόχρονα όσο αφορά το πια μέρα πρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια, η Google ισχυρίζεται πως καλύτερο θα ήταν να αγοράζεις τα εισιτήρια σου μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης και όχι το σαββατοκύριακο. Τις μέρες αυτές (Δευτέρα-Πέμπτη) οι τιμές τείνουν να είναι χαμηλότερες.

 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο