Λειψία. Επισκεφθήκαμε την πανέμορφη Λειψία και σας την αποκαλύπτουμε και φωτογραφικά

Εκεί που συμβάλλουν οι ποταμοί Weisse Elster και Pleisse, βρήκαμε κι εμείς την Λειψία. Κέντρο τεχνών, εκπαίδευσης και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο, περίφημη για τα μουσεία, τις εντυπωσιακές της βιβλιοθήκες, τις αγορές και τις χορωδίες της.

Θα πας οπωσδήποτε στο Παλιό Δημαρχείο, όπου εκεί βρίσκεται και το Markt (αγορά) κι αν είσαι εκεί είτε Τρίτη, είτε Πέμπτη θα έχεις την ευκαιρία να αγοράσεις την πραμάτεια των παραγωγών της περιοχής.

Να πας και στο εντυπωσιακό Νέο Δημαρχείο, αλλά και για ένα γλυκό στα ιστορικά cafe της πόλης, μα οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τους γλυκό, το Leipziger Lerche, με αμυγδαλόπαστα που θα σου θυμίσει λίγο κυπριακό παστίτσι, μέσα σε ζύμη.

Ο ζωολογικός κήπος της Λειψίας θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους της Γερμανίας με περισσότερα από 800 είδη ζώων, ενώ το ίδιο μοναδικό είναι και το Μνημείο των Εθνών (15 λεπτά μας πήρε με το τραμ από το κέντρο) που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το χάσεις. Εκεί το 1813 έγινε η μεγαλύτερη μάχη (προ Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου) με 600 000 στρατιώτες, με τον Ναπολέοντα να υποχωρεί με όσους στρατιώτες του απέμειναν στη Γαλλία.

Στην εκκλησία του Αγίου Θωμά, που είναι συνδεδεμένη και με τον Μάρτιν Λούθερ, αλλά και με τον Johann Sebastian Bach που ήταν διευθυντής της εκκλησίας από το 1723 έως το 1750, δεν γίνεται να μην πας, αλλά πάρε κι ένα καφεδάκι στις καφετέριες που είναι κοντά της, για να ακούσεις να μιλάνε τη γλώσσα σου, εφόσον εκεί μαζεύονται της Ελλάδας και της Κύπρου τα παιδιά.

Για καλά εστιατόρια, δε θα ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις, μα βάλε στα υπόψην το εστιατόριο Panorama Tower – Plate of art στον 34ο όροφο του ουρανοξύστη του πανεπιστημίου της Λειψίας, για να απολαύσεις γαστρονομικά πιάτα με όλη την πόλη της Λειψίας να βρίσκεται στα πόδια σου. Το εστιατόριο 7010 είναι επίσης μια πολύ καλή πρόταση για degustation menu.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο