Νυρεμβέργη. Επισκεφθήκαμε την παραμυθένια πόλη της Βαυαρίας και σας τη στέλνουμε φωτογραφικά

Άμα πεις Βαυαρία, πρώτα θυμάσαι το Μόναχο και μετά τη Νυρεμβέργη. Κουκλίστικη, παραμυθένια, καταπράσινη, ευλογημένη με ρυάκια, κανάλια, πέτρινες γέφυρες και κλαίουσες ιτιές να προσκυνούν μέσα στα νερά μπροστά στο μεγαλείο της φύσης και των μεσαιωνικών κτισμάτων.

Απλά, άφησε τον εαυτό σου να χαθεί σκόπιμα στην παλιά πόλη, φωτογράφισε τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου, την Frauenkirche (εκκλησία της Παναγίας της Νυρεμβέργης) και οπωσδήποτε το Schoner Brunner (όμορφο σιντριβάνι σε ελεύθερη μετάφραση) στο οποίο σταματάνε όλα τα τουριστικά γκρουπάκια για να ακούσουν την ιστορία του.

Ανέβα την ανηφόρα και θα βρεις το ανακατασκευασμένο Κάστρο της πόλης της Νυρεμβέργης, που εκεί στο εγγυώμαι θα κάνεις άφθονα κλικ με τη φωτογραφική σου μηχανή. Αν έχεις χρόνο, ανέβα και το βραδάκι, γιατί η θέα της φωτισμένης πόλης είναι μοναδική.

Καφεδάκι να πιεις σε ένα από τα πολλά παραποτάμια café της παλιάς πόλης, να φας το παραδοσιακό τους γλυκό το Nuremberg Lebkuchen, να γευτείς μια φετούλα gingerbread, για να πάρεις δυνάμεις, έτσι ώστε να περιηγηθείς μαζί με τα παιδιά σου στον μοναδικό τους ζωολογικό κήπο.

Must επίσκεψη, που προσωπικά συγκίνησε όλη την ομάδα του Fine & Dine, αυτή στο Δικαστήριο της Νυρεμβέργης (Memorium Nuremberg Trials) όπου εκεί το 1945 με 1946 διεξήχθησαν οι περιβόητες, ομώνυμες δίκες των ενόχων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο