Οι Πλάτρες αποκτούν ξανά την παλιά τους αίγλη με επενδύσεις άνω των €200 000 000

Επί Αγγλοκρατίας, οι Πλάτρες ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα του νησιού, που φιλοξενούσε από την ελίτ του νησιού, μέχρι και προέδρους άλλων χωρών. Με το πέρασμα του χρόνου η αίγλη άρχισε σιγά σιγά να φθίνει, αλλά την τελευταία πενταετία τα πράγματα άρχισαν να θυμίζουν τις παλιές καλές εποχές.

Ήδη αρκετά ξενοδοχεία πήραν τον δρόμο της ολικής ή μερικής ανακαίνισης, όπως το Petit Palais, το Forest Park και το διατηρητέο New Helvetia. Αρκετά άλλα καταλύματα έχουν αγοραστεί ή υποενοικιαστεί με στόχο την άμεση ανακαίνισή τους, ενώ έχουν μπει στα σκαριά σχέδια για ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, όπως το Tree Hotel.

Παράλληλα άλλες εταιρείες έχουν εξαγοράσει γη για ανέγερση πολυτελών διαμερισμάτων και bungalows, στοχεύοντας έτσι και στην προσέλκυση επενδύσεων είτε για αγορά, είτε για ενοικίαση. 

Οι επενδύσεις συνολικά ξεπερνούν τα €200 000 000, τα οποία άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα θα βοηθήσουν στην ‘’αναγέννηση’’ των Πλατρών, την προσέλκυση τουριστών, αλλά και νέων ζευγαριών για να ζήσουν και να εργαστούν στο καταπράσινο θέρετρο των αηδονιών της οροσειράς του Τροόδους.

 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts