
Δεν ξέρω πραγματικά πώς να πείσουμε τους πελάτες μας να βάζουν στο πιάτο τους όσο φαγητό μπορούν να φάνε; Μάλλιασε η γλώσσα μας από τις ατελείωτες συζητήσεις με τους διευθυντές των διάφορων τμημάτων του F&B, καλέσαμε και το τμήμα marketing το οποίο έφτιαξε όμορφα διατυπωμένες καρτελίτσες που μιλούν για Save the planet, Protect the Environment, Save your food, αλλά άδικος ο κόπος μας.
Παρασκευή στις 11.30 το πρωί, παρακάλεσα, ως F&B, τα παιδιά στη λάντζα του ξενοδοχείου μου, να μου μαζέψουν για καταμέτρηση τα απομεινάρια των φαγητών του προγεύματος. Ενάς κάλαθος και κάτι (μεγάλος) από 175 άτομα που παρουσιάστηκαν για πρόγευμα. 35 Kg φαγητού που μπήκαν στα πιάτα των πελατών, κατέληξαν δυστυχώς στα σκουπίδια. Ένας μέσος 200 γραμμάριων φαγητού ανά πελάτη μας, δεν καταναλώθηκε, για λόγους που δεν γνωρίζουμε και δυστυχώς πετάχτηκε χωρίς ίχνος ενοχής στους αδηφάγους σκουπιδοτενεκέδες μας.
Έστω κι αν κάνουμε κάποιου είδους κομποστοποίηση με κάποια από αυτά, το θέαμα που αντικρύζουμε καθημερινά είναι λυπηρό. Ας στείλουμε όλοι οι διευθυντές ομαδικά ξανά και ξανά το μήνυμα στους θαμώνες μας, εστιατορίων και ξενοδοχείων, ελπίζοντας ότι θα γίνουμε κατανοητοί. “Αγαπητοί μας πελάτες, επισκεφθείτε όσες φορές θέλετε τον μπουφέ μας, αλλά μην πετάξετε άλλο φαγητό. Ο κόσμος πεινά, ο πλανήτης υποφέρει και εμείς κλείνουμε τα μάτια και σφυρίζουμε αδιάφορα.”
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Το νέο εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα Η Μαρίνα Λεμεσού υποδέχεται το δέλτα συμμέθεξις, τη νέα πρόταση του ομίλου PNS Restaurants,

Αυτή την Παρασκευή, στη μοναδική τιμή των €30 το άτομο! Αυτή την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, το Holy Cow Neocanteen σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά

Ένα τραπέζι μπορεί να ενώσει ανθρώπους και να αλλάξει ζωές; Σίγουρα ΝΑΙ! Το βραβευμένο εστιατόριο της Πάφου The Lodge Southern African Steak and Seafood Restaurant,

Κρυμμένο μεταξύ ουρανού και θάλασσας, ανάμεσα στο πλούσιο πράσινο του resort και των πανέμορφων πισίνων του, θα βρεις το Pelagos. Ένα ταβερνάκι απλό, προσιτό για

Το Cap St Georges Hotel & Resort υποδέχεται με υπερηφάνεια τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Vítor Matos, βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, για δύο μοναδικές βραδιές
