Εύκολη συνταγή για κορυφαία  μύδια με ζαμπούκα, από τον σεφ Νικόλα Κωνσταντίνου

Ο καταξιωμένος σεφ, λέκτορας Επισιτιστικών Τεχνών και πιστοποιημένος κριτής μαγειρικής σε παγκόσμια κλίμακα, Νικόλας Κωνσταντίνου, θα διδάξει κι εσένα πώς να φτιάξεις τα θρυλικά του μύδια με αρωματική ζαμπούκα.

ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΥΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας – 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος – 10 λεπτά

Υλικά για 2 μερίδες
1 κιλό φρέσκα μαύρα μύδια
80ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι φρέσκο
250ml ζαμπούκα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
50g φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
1. Σε ζεστή κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και τα μύδια.
2. Αφήστε για 3 λεπτά και έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα.
3. Σβήστε με ζαμπούκα και σκεπάστε με καπάκι.
4. Σιγοβράστε μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια και προσθέστε τα ντοματίνια και το βασιλικό.
5. Σερβίρετε με τραγανές μπρουσκέτες ή παξιμάδι.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εμπειρία αστέρων στο Sky7. Όλα όσα ζήσαμε στο υπέρλαμπρο δείπνο του βραβευμένου με δυο αστέρια Michelin chef Vitor Matos (Greek & English)

Το Sky7, η “πρεσβεία” των βραβευμένων σεφ στο νησί,  υποδέχτηκε μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία με τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ Vítor Matos, ο οποίος παρουσίασε ένα υψηλού επιπέδου