
Το πρώτο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου που βραβεύτηκε ποτέ με ένα αστέρι Michelin το 1974, κλείνει σε λίγους μήνες.
Όχι επειδή τα οικονομικά του δεν πάνε καλά. Αντιθέτως, όπως δήλωσε στους Times, ο 63χρονος ιδιοκτήτης Μισέλ Ρου (ο νεότερος – γιος του Μισέλ Ρου) έχει πια κουραστεί και θα ήθελε σε αυτή την ηλικία να υπάρχει μια πιο ιδεώδης ισορροπία μεταξύ της ιδιωτικής και της επαγγελματικής του ζωής.
Το να διαχειρίζεται κανείς ένα εστιατόριο με 2 αστέρια Michelin (είχε βραβευτεί και με 3 αστέρια) δεν είναι απλά, όπως είπε ένα καθημερινό άγχος. Είναι ένα άγχος για κάθε ένα πιάτο που βγαίνει.
Ως γνωστό, το Le Gavroche στο αριστοκρατικό Mayfair του Λονδίνου, έφερε ατόφια τη γαλλική κουζίνα από το 1967 στο Λονδίνο με τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021. Ένα εστιατόριο, που θεωρείται σήμερα και το τελευταίο, μεγάλο προπύργιο της εν λόγω κουζίνας.
Μέχρι και το κλείσιμο του εστιατορίου την επόμενη χρονιά, στο Le Gavroche θα λάβουν χώρα διάφορες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εξειδικευμένα δείπνα, για να ΄΄εορταστεί΄΄ δεόντως το κλείσιμο ενός εστιατορίου σταθμός, για τα βρετανικά δεδομένα.
Χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από το homepage & instagram page του “Le Gavroche”
Μπορεί η δήλωση ότι “η διαφορά είναι στις λεπτομέρειες” να ακούγεται κάπως κλισέ, όμως στην πολυβραβευμένη ταβέρνα του Παραλιμνίου, τα πάντα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Παράδοση,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες, Ως διευθυντής γνωστού ξενοδοχείου στην πόλη της Πάφου, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας μια δυσάρεστη, αλλά πραγματική κατάσταση που βιώσαμε
Ο Δήμος Λακατάμειας, στο πλαίσιο της πολιτιστικής του δράσης και της ανάδειξης της φυσικής ομορφιάς του Πεδιαίου Ποταμού, διοργανώνει την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2025, στο
Στο πεντάστερο NissiBlu Beach Resort στην Αγία Νάπα θα πας και θα ξαναπάς, γιατί είναι σ’ όλα του μοναδικό. Τόσο μοναδικό, όσο και οι υψηλές
Μία νέα έκδοση, με “Gefsis” κι αρώματα ελληνικά, που αγκαλιάζει όλο το φυσικό περιβάλλον της Ελλάδας: Γη, Θάλασσα, Φάρμα, μαζί με το ισχυρό ένστικτο της