
Ο σεφ και συνιδιοκτήτης του ταβερνείου, Έτσι απλά όπως παλιά, μάς λέει όλα τα μυστικά του, για να φτιάξουμε κι εμείς το αρωματικό, χοιρινό του κότσι, που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα. Καλή σας επιτυχία!

Κότσι χοιρινό, μαριναρισμένο σε δεντρολίβανό, αφρώδες κρασί και μουστάρδα Ντιζόν
ΥΛΙΚΑ
4 χοιρινά κότσια, κατά προτίμηση να είναι τα μπροστινά πόδια (περίπου 500 με 600 γρ. το καθένα)
200 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
400 ml αφρώδες κρασί
200 ml ελαιόλαδο
30 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
Χυμό από 2 λεμόνια.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, το δεντρολίβανο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε τα υλικά για να ομογενοποιηθούν.
Βουτάμε τα κότσια μέσα και φροντίζουμε να μαριναριστούν σωστά όλες οι επιφάνειές τους για περίπου 2 με 3 ώρες εντός του ψυγείου, σκεπασμένα με μεμβράνη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου – ρύθμιση χωρίς αέρα
Τοποθετούμε τα κότσια με την μαρινάδα τους σε ένα ταψί και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι τη μέση του ταψιού.
Ψήνουμε τα κότσια για τρεισήμισι ώρες σκεπασμένα.
Συνοδεύονται προαιρετικά με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
