Συνταγή για άπαιχτο ταρτάρ ψαρικών από τον chef MD Dilbani του εστιατορίου Jasmine Gastrobar

O με πλούσια εστιατορική εμπειρία στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό, chef MD Dilbani του πολυβραβευμένου εστιατορίου Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια, μάς λέει όλα τα μυστικά του για να φτιάξουμε κι εμείς, ένα από τα best sellers, μοιρασιάρικα πιάτα του gastrobar. Κι εδώ μιλάμε για ένα κορυφαίο ταρτάρ, με συνδυασμό από σκοτσέζικο σολομό και τόνο και αρώματα αιθέρια που θα ανακαλείς για καιρό.

Ταρτάρ από φρέσκο σκοτσέζικο σολομό και τόνο, ντρέσινγκ πόνζου και κράκερ ρυζιού

Υλικά Ταρτάρ

Φρέσκος σολομός: 60γρ

Φρέσκος τόνος: 60γρ

Ιαπωνική μαγιονέζα: 5γρ

Ξύσμα ½ λάιμ

Χυμός ½ λάιμ

Σχοινόπρασο: 3γρ

Κόκκινο κρεμμύδι: 5γρ

Ελαιόλαδο: 5ml

Αλάτι και μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Ανακατέψτε απαλά όλα τα υλικά μαζί και τοποθετήστε τα σε αεροστεγή συσκευασία εντός του ψυγείου.

Υλικά για κράκερ ρυζιού

Ρύζι για σούσι: 150γρ (βρασμένο)

Νερό: 150ml

Οδηγίες

Αναμείξτε καλά και απλώστε το μείγμα σε Silpat baking mat.

Βάλτε το στον αφυγραντήρα στους 75°C για 12 ώρες.

Υλικά για ντρέσινγκ πόνζου

Σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι: 250ml

Ξύδι ρυζιού: 180ml

Μιρίν: 50ml

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Οδηγίες

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 24 ώρες πριν τη χρήση.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Château Angelus. Συνέντευξη με την Anna Tkachenko Marie, Export Director Europe του μυθικού οινοποιείουτου Saint-Emilion, με την ευκαιρία της εκπροσώπησης των κρασιών στο νησί από την IconVines (Greek & English)

Ό,τι και να γραφεί για το μυθικό και ένα από τα κορυφαία Château στον κόσμο, το Château Angélus, δεν μπορεί πραγματικά να αποτυπώσει το μεγαλείο

Διθύραμβοι για τις τρεις οινογαστρονομικές βραδιές με τον Λευτέρη Λαζάρου στο NissiBlu Beach Resort. Πήγαμε κι εμείς…

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 16, 17 και 18 Οκτωβρίου οι sold-out, από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση, οινογαστρονομικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort, με πρωταγωνιστή

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.