
Ψάχνεις κάπου για να απολαύσεις το μεσημεριανό σου γεύμα, να συναντηθείς στο break με φίλους και συναδέλφους για μεζεδάκια ή ποντάρεις σε ένα χαλαρό business lunch με άρωμα Κύπρου; Εμείς κτυπήσαμε διάνα στο Για Σουβλάκι όπως παλιά και φυσικά στον καλοφτιαγμένο με κάθε σημασία της λέξης, Grill μεζέ του. Κι άμα λέμε grill, εννοούμε τα πάντα ψημένα στη σχάρα.

Θα ξεκινήσεις φυσικά πρώτα πρώτα με φρεσκοκομμένη σαλάτα με φέτα, τζατζίκι και ταχίνι, σπιτικά και δροσερά και τα δυο τους, ελιές τσακιστές με άρωμα Κύπρου και όμορφα κομμένο παντζάρι τουρσί.
Το σουσαμένιο κουλούρι της ταβέρνας είναι από μόνο του σοβαρή αιτία για να βρεθείς κι εσύ εκεί, για να το κάνεις μπουκιά μαζί με το ορθότατο σχαρο-ψημένο χαλούμι, το λουκάνικο και τον ήπια πικάντικο παστουρμά.
Το ίδιο θα κάνεις φυσικά και με το ριγανάτο βοδινό συκώτι και τα κρασάτα παιδάκια που μοσκοβολούν κόλιανδρο. Τα χοιρινά κοκκαλάκια θα τα λατρέψεις πολύ, όπως θα λαρδομουστακιάσεις και με τις αφράτες σεφταλιές, τα λεπτοκομμένα αρνίσια παϊδάκια και τα λατρεμένα χοιρινά σουβλάκια, που στο υπογράφω είναι από τα καλύτερα που έχω φάει.
Τσίμπα μια δυο οφτές ελιές ή ένα τραγανό μανιτάρι σχάρας και τσούγκρισε δις το ποτήρι σου με την παρέα υποδεχόμενος τις θρυλικές, κριτσανιστές εξωτερικά, μεγάλες πατάτες μαζί με άξιο βράβευσης μαριναρισμένο κοτόπουλο σουβλάκι, που θα γλύφεις και τα δάκτυλά σου. Μην βιαστείς να φύγεις για δουλειά, γιατί σε περιμένει ένα πλατεράκι με λεπτοκομμένα φρούτα και ένα λαχταριστό, που δεν τρως πουθενά αλλού, τυλικτό μπακλαβά, γεμιστό με χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Μαχαιρά 1, Στρόβολος, 2049
22 311181
Professional photos by AdMarketing





Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Σας γράφω με ειλικρίνεια και αρκετή απογοήτευση, λίγους μόλις μήνες πριν ανοίξει το εστιατόριό μου στη Λευκωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Πίστευα ότι το μεγαλύτερο άγχος

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού

Η UNESCO έκανε ένα ιστορικό βήμα, ανακηρύσσοντας την ιταλική κουζίνα ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για μια απόφαση με ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς για
