Μεγάλη γιορτή θα στηθεί στην Άλωνα αυτό το Σαββάτο, με την εορτάζουσα Ζιβανία να τιμάται όπως της αξίζει. Το εθνικό μας άχρωμο απόσταγμα, με διακρτική μύτη σταφίδας, θα πρωταγωνιστήσει στη Γιορτή της Ζιβανίας, αυτοπαρουσιαζόμενη πρώτα, κατά τη διαδικασία αλέσματος, μετά, πατήματος και τέλος απόσταξης.
Κι όλα αυτά στην κεντρική πλατεία του χωριού που και φέτος από τις 10.30 μέχρι και τις 15.30 θα σφύζει από ζωή, με live παραγωγή εδεσμάτων από μούστο, χορούς και τραγούδι, με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Μιχάλη Τερλικκά, να ομορφαίνει με το παραδοσιακό του ηχόχρωμα την όλη εκδήλωση.
Να σημειωθεί ότι η όλη γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος, ο οποίος και θα κυρήξει την έναρξη, χαιρετίζοντας τη φετινή 12η διοργάνωση.
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που
Έτοιμος για να τα δώσει όλα, ο βραβευμένος μας σεφ Σταύρος Σωτηρίου (Head chef – Limanaki – Amathus Beach Hotel Limassol) στον παγκόσμιο διαγωνισμό για
Χαράς ευαγγέλια, εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση, μετά την ανακήρυξη του Κύπριου σεφ Αντώνη Αβούρη, ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας, ανάμεσα σε 165 διαγωνιζόμενους,
Με το συμπάθιο δηλαδή. Από το σπίτι μου μέχρι το ξενοδοχείο που δουλεύω, πρέπει να περάσω πάνω από 17 κυρτώματα στο πήγαινε και άλλα τόσα