Άλωνα και Ζιβανία στο επίκεντρο, αυτό το Σάββατο

Μεγάλη γιορτή θα στηθεί στην Άλωνα αυτό το Σαββάτο, με την εορτάζουσα Ζιβανία να τιμάται όπως της αξίζει. Το εθνικό μας άχρωμο απόσταγμα, με διακρτική μύτη σταφίδας, θα πρωταγωνιστήσει στη Γιορτή της Ζιβανίας, αυτοπαρουσιαζόμενη πρώτα, κατά τη διαδικασία αλέσματος, μετά, πατήματος και τέλος απόσταξης.

Κι όλα αυτά στην κεντρική πλατεία του χωριού που και φέτος από τις 10.30 μέχρι και τις 15.30 θα σφύζει από ζωή, με live παραγωγή εδεσμάτων από μούστο, χορούς και τραγούδι, με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Μιχάλη Τερλικκά, να ομορφαίνει με το παραδοσιακό του ηχόχρωμα την όλη εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι η όλη γιορτή τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρου Ξενοφώντος, ο οποίος και θα κυρήξει την έναρξη, χαιρετίζοντας τη φετινή 12η διοργάνωση.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,