ΜΕΡΟΣ Α΄
Η ομάδα της Fine & Dine ρώτησε, ερεύνησε και κατέγραψε τάσεις των επισκεπτών στα εστιατόρια, café, wine bars και λοιπούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και σου μεταφέρει τα σημαντικότερα αποτελέσματα και συμπεράσματά της.
ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ
Και γιατί να μην το ψάξει δηλαδή ο καταναλωτής; Τα λεφτά, τους κόπους του και τους μόχθους του θα δώσει για να εισπράξει την εστιατορική απόλαυση. Θα μπει στο διαδίχτυο, θα διαβάσει κριτικές, σχόλια, θα μπει στην ιστοσελίδα του μαγαζιού, αλλά και θα ρωτήσει φίλους, γνωστούς και αγνώστους για την εμπειρία που είχαν.
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ
Κακά τα ψέματα, αλλά η τιμή, έχει και το τίμημά της. Υψηλές τιμές, έναντι χαμηλότερων τιμών. Το θέμα είναι όμως, να είναι value for money. Ακόμη κι αυτοί που πλήρωσαν αρκετά, αν πιστεύουν ότι το άξιζε, δήλωσαν με τα 1000, ότι θα ξαναπάνε.
Αν φεύγοντας, είδαν ότι τα λεφτά τους δεν είχαν αντίκρισμα, δυστυχώς δήλωσαν ότι διέγραψαν για πάντα το εν λόγω κατάλυμα. Η ευχέρεια ελέγχου των τιμών από το διαδίχτυο, έχει βάλει επίσης τον καταναλωτή και στη διαδικασία της σύγκρισης τιμών ανάμεσα στα εστιατόρια ίδιου βεληνεκούς.
ΣΕΡΒΙΣ, ΣΕΡΒΙΣ, ΣΕΡΒΙΣ
Ένα γνήσιο χαμόγελο, ο επαγγελματισμός, η φιλική προσέγγιση, η γνώση του περιεχομένου του μενού φαγητών και ποτών, η οινική κουλτούρα για τους εκτιμητές του είδους, η ευελιξία, η θετικότητα στις ιδιαιτερότητες του πελάτη. Ναι όλα αυτά μετράνε και εκτιμήθηκαν από τους πελάτες στο νησί το 2023.
Συχνή και η δήλωση, ότι και λάθος να γίνει σε ένα φαγητό, άμα οι άνθρωποι στην εξυπηρέτηση είναι με το χαμόγελο και την ευγένεια στο τσεπάκι τους, φεύγοντας σου μένει το χαμόγελο και όχι το λάθος.
ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Χάλασε πολλούς, η μικρή κάρτα επιλογών, αλλά και η απουσία φαγητών, ιδίως για vegan, vegetarian, αλλά και φαγητών χωρίς γλουτένη και λακτόζη. Άτομα με κοιλιοκάκη, δήλωσαν την απελπισία τους, γιατί ελάχιστα εστιατόρια στο νησί, είναι σε θέση να τους εξυπηρετήσουν.
Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Είναι έξυπνη κίνηση και κερδοφόρα επένδυση, σε ένα τόσο δα μικρό νησί, να αποκλείεις με τις επιλογές στο μενού, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού;;
ΨΑΡΙ VS ΚΡΕΑΣ
Οι προτιμήσεις, με έμφαση το κυρίως πιάτο, τα προηγούμενα χρόνια, έδειχναν περισσότερο κρέας. Μη μας ρωτάτε γιατί, αλλά εφέτος το ψάρι άρχισε να μπαίνει δυναμικά και σε πολλά εστιατόρια, η πλάστιγγα στις προτιμήσεις κατέδειξε το ψάρι, ιδίως στα πιάτα ημέρας.
ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΙΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ
Το 2023 στο νησί, ήταν η χρονιά που αποθέωσε τα πιάτα ημέρας. Ήταν μια έξυπνη κίνηση, από πλευράς των διευθύνσεων των εστιατορίων, για να ανανεώνουν σε καθημερινή βάση τη λίστα φαγητών τους, με έμφαση τις φρέσκες πρώτες ύλες, τα εποχιακά προϊόντα και όχι μόνο.
Κάτι που ενθουσίασε το κοινό, ιδίως τους επαναλαμβανόμενους πελάτες των εστιατορίων, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν ότι σε πολλές επισκέψεις τους, παραγγέλνουν ΜΟΝΟ πιάτα ημέρας.
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που