![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Έχω επισκεφθεί, μέσα στα πλαίσια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες και άρπαξα κάτι που καλό είναι να το εφαρμόσουμε και στην Κύπρο, τόσο στις επιχειρήσεις μας – κυρίως στα ξενοδοχεία – όσο και στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι διάδρομοι π.χ ενός ξενοδοχείου, φωτίζονται αμυδρά για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος, με τα φώτα να ενεργοποιούνται μόνο αν τα “ειδικά μάτια” αντιληφθούν κίνηση, π.χ να ανοίξει η πόρτα του ανελκυστήρα ή ενός δωματίου. Μας είπαν ότι η εξοικονόμηση είναι πραγματικά τεράστια. Είναι κρίμα και σπατάλη αχρείαστης ενέργειας, κατάλυμα με διαδρόμους πέραν του ενός χιλιομέτρου να τους έχει πλήρως φωτισμένους 24 ώρες, ίδιως μεταξύ 23.00 – 07.00, που η κίνηση ανθρώπων βρίσκεται στο ελάχιστο. Ας το εφαρμόσουμε όλοι. Είναι μια πολύ “πράσινη” κίνηση που μας συμφέρει όλους.
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου