
Ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, τίμησε ψες στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου Fat Fish στη Λεμεσό, με μια σεμνή τελετή, τους σεμνούς πρωταθλητές μας, που τίμησαν για ακόμη μια φορά την Κύπρο μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, οι οποίοι διεξήχθησαν από τις 2 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2024.
Σύσσωμη όλη η ομάδα των ταλαντούχων μας πρωταθλητών, η όποια επέστρεψε πίσω με 2 αργυρά και 2 χάλκινα βραβεία, παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης, δηλώνοντας ξανά τη δέσμευσή της για να συνεχίσει με το ίδιο σθένος να προάγει και να αναπτύσσει τη μαγειρική τέχνη, αλλά και τη γαστρονομία της χώρας μας.
Στο σύντομο λόγο τους, τόσο ο Νικόλας Κωνσταντίνου, Ανώτερος Διευθυντής των Εθνικών μας Ομάδων, όσο και ο Πέτρος Γαβριήλ, ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, δήλωσαν για πολλοστή φορά την περηφάνια τους για το ήθος, την οργάνωση και την στοχοπροσύλωση των συμμετεχόντων σεφ των Εθνικών μας Ομάδων.
Μια συνολική υπερπροσπάθεια, που έβαλε ακόμη ένα λιθαράκι στην ήδη υψηλή θέση της μικρής μας χώρας στον παγκόσμιο χάρτη γαστρονομίας, με την την Εθνική μας ομάδα να βρίσκεται στην 20 θέση, ενώ η Εθνική Νέων έχει ανέβει στην 11 θέση παγκοσμίως.
Ακολούθως ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου παράθεσε δείπνο προς τις Εθνικές μας Ομάδες, με την μπριγάδα των σεφ του βραβευμένου fish restaurant της Λεμεσού να εντυπωσιάζει όλους τους γαστρονόμους, με τις εκλεκτές της ιχθυοδημιουργίες.
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.