
Εκπλήξεων συνέχεια στο China Spice, στην καρδιά της πρωτεύουσας, το οποίο γιόρτασε προσφάτως, δυο επιτυχημένες δεκαετίες παρουσίας στην ασιατική εστιατορική σκηνή του τόπου. Η άφιξη του κορυφαίου chef Tej – B. Saru από το JW Marriot Kolkata και η ένταξή του στο μόνιμο, πολυδύναμο προσωπικό κουζίνας, ανέβασε κι άλλο το υψηλό επίπεδο του αγαπημένου μας εστιατορίου.
Ανάμεσα σ’ άλλα, παρουσίασε πρώτα πρώτα στη φανατική πελατεία του China Spice, τη νέα του γκάμα από Dim sum (dumplings) τα οποία η ομάδα του Fine & Dine δοκίμασε και πραγματικά συγχαίρει τόσο τον σεφ και την ομάδα του, όσο και τον ιδιοκτήτη Χρίστο Αβραάμ που αποδεικνύει εμπράκτως ότι οι επιτυχίες, ποτέ δεν είναι τυχαίες.
Γι’ αυτό πάρε κι εσύ τηλέφωνο την παρέα σου και κλείστε τραπέζι στην καλοκαιρινή, δροσερή βεράντα του εστιατορίου (διατίθενται και στο Montparnasse, αλλά και για Delivery & Take Away) και δοκιμάστε όλη την γκάμα από τα χαμηλοθερμιδικά, ψημένα στον ατμό, Dim Sum του China Spice.
Το πρώτο πράγμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει κι εσένα, είναι η αριστοτεχνική παρουσίασή τους, τα περίτεχνα κλεισίματα, η λεπτόφυλλη, πολύχρωμη, “βαμμένη” με χυμούς από λαχανικά, ζύμη, μα πάνω από όλα η υφή. Λατρεμένη μας επιλογή, αυτή με bok choy και μανιτάρια shitake, το πανέμορφο har gao με bamboo shoot και γαρίδες, αλλά και το εντυπωσιακό στο δάγκωμα, Fish dim sum, με φιλέτο ψαριού, άνηθο και coconut.
Το Cheese shu mai θα εξιτάρει τους λάτρεις της τρούφας, ενώ οι έχοντες πάθος με τα chicken dim sums, καλά κάνουν να σημειώσουν τα άκρως μπαλανσαρισμένα στο στόμα, Chicken black pepper και shu mai. Πολύ υψηλή βαθμολογία έχει βάλει όλη η ομάδα στο Flying duck, με πάπια, σπαράγγια και τα μυστικά, πέντε μπαχάρια του chef Tej – B. Saru, αλλά και στο Cilantro Pork, με μοσχομυριστό χοιρινό, κρεμμύδι, φρέσκο κόλιανδρο και bamboo shoot.
Λίγο πριν φύγουμε, πάντως, ενημερωθήκαμε ότι ο chef και η ομάδα του, ετοιμάζουν ήδη μια μεγάλη γκάμα από άκρως μοιρασιάρικα πιάτα, με βάση το curry και όχι μόνο και άφθονες επιλογές με χειροποίητα, ψημένα στον ατμό, bao buns, με γεμίσεις για όλα τα διατροφοδιαιτητικά γούστα. Εμείς πάντως εκεί θα είμαστε, για να τα δοκιμάσουμε κι αυτά.
Σήμα κατατεθέν ολάκερης της περιοχής, κρατά γερά τα ηνία στον χώρο της εστίασης από το 1979, αλλά και βάζει πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη με
Το πεντάστερο NissiBlu Beach Resort, συνεχίζει ακάθεκτο να γράφει χρυσές γαστρονομικές σελίδες στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου και όχι μόνο, φιλοξενώντας αυτή τη φορά, τον βραβευμένο
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την