Μ Fusion: Στοχεύοντας και πάλι την αριστεία των γεύσεων

Πήγαμε στο M Fusion του Four Seasons Hotel και έχουμε πολλά γευστικά και όχι μόνο, νέα να σου μεταφέρουμε. Για εσένα και τους άκρως απαιτητικούς, γαστρονόμους φίλους σου, που δεν έχετε ξαναπάει, σας προκαλώ να σηκώσετε ΄΄χθες΄΄ το τηλέφωνο και να κάνετε μια κράτηση. Στην ερώτηση για το τι πάει να πει αυτό το M από το έξυπνο όνομά του, σε ενημερώνω ότι ρώτησα, αλλά δεν έμαθα. Γι’ αυτό σου παραθέτω τη δικιά μου αποκωδικοποίηση. Μοναδικό, Μαγικό και Μοιρασιάρικο.

Μοναδική η όλη εμπειρία, με πρωταγωνιστές την αισθητική μαγεία την οποία συντελούν η παρακείμενη θάλασσα, οι πανέμορφοι κήποι και ο υδάτινος κόσμος του ξενοδοχείου, αλλά και οι σχεδιαστικές σφραγίδες των designers που έπαιξαν όμορφα με τα signature τραπεζοκαθίσματα και τις περίτεχνες ξυλοκατασκευές. Μοιρασιάρικο γιατί στο M fusion, μοιράζεσαι με αυτούς που θες, που αγαπάς, που σέβεσαι και εκτιμάς, εμπειρίες. Τέτοιες μοιραστήκαμε κι εμείς χθες. Το τραπέζι μας στην άκρη της εμβληματικής βεράντας, ήταν το κάτι άλλο, όπως ‘’μεθυστικό’’ ήταν και το δροσερό prosecco που ταίριαξε υπέροχα με τα amuse bouche του βραβευμένου σεφ Σταύρου Κακοφεγγίτη και του executive chef του ξενοδοχείου Πανίκκου Χατζηττοφή.

Η κάρτα, δίνει έμφαση στην Ασία, αλλά δεν περιορίζεται αυστηρά στα στεγανά της. Διανθίζεται με δημιουργικές, Beyond Asian, πινελιές, γοητεύει με τα παντρέματα υλικών και υφών, αλλά και εντυπωσιάζει με τα στησίματα των πιάτων, που από κάποιες οπτικές γωνίες, μου θυμίζουν  γαλλικό εκλεπτυσμό.

California roll με πραγματική καβουρόψιχα, Rock shrimp roll με δυο εκτελέσεων γαρίδα και Vegetable roll με μανιτάρι shitake, κολοκύθι και λιαστή ντομάτα, εντυπωσίασαν τη γευστική παλέτα, αλλά και τον βιντεολήπτη της παρέας. Ο σολομός ταρτάρ με βασιλικό, wasabi και αγγούρι, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις βαλμένος μέσα σε φωλιά κρούστας, ενώ το ίδιο μαγική στο στόμα, αξιολογήθηκε η τριλογία από signature tacos.

Μια πανδαισία γεύσεων, οξυτήτων, ισορροπιών και υφών, με συντελεστές το ιβηρικό χοιρινό με μαγιονέζα ουμάμι, τον τόνο με πίκλα και βασιλικό και το αγαπημένο μου, αυτό με μελιτζάνες, μανιτάρια και miso. Λατρέψαμε τη ζωντανή μουσική που η έντασή της δεν ενοχλούσε το επικοινωνιακό μας μοίρασμα, χαρήκαμε πολύ το κατάμεστο του εστιατορίου – πάντοτε κατάμεστο το βρίσκω δηλαδή – αλλά και τα άριστα οινικά παντρέματα του sommelier με κάθε ένα από τα πιάτα που έχουμε επιλέξει.

Αφοσιώσου με όλες σου τις αισθήσεις σαν φτάσει κοντά σου το πιάτο ‘’προορισμός’’ στο M Fusion, o αστακός δυο εκτελέσεων, με την πρώτη εκτέλεση να σε απογειώνει με το ουμάμι της σχάρας και την άλλη να σε ταξιδεύει σε Ιταλία μεριά, εφόσον ο αστακός έχει φωλιαστεί στη γέμιση ενός αριστοτεχνικά φτιαγμένου ραβιόλι, με όλο το σύνολο να μαγεύεται με dashi beurre blanc.

Το green egg (σχάρα, φούρνος, καπνιστήρι, slow cooker) θα μιλήσει με όλη του τη δυναμική, με το θρυλικό Red Miso sirloin που συνοδεύεται με μελιτζάνα, μανιτάρια και μοσχαρίσιο ζωμό με teriyaki. Ένα πιάτο που σίγουρα θα ζητήσω ξανά, μέτρια ψημένο όπως ακριβώς έφτασε κοντά μας από τις open plan κουζίνες των ουκ ολίγων σεφ της κουζίνας.

Ο επίσης βραβευμένος executive pastry chef του ξενοδοχείου, Δημήτρης Χατζηγιάννης, έβαλε, όπως κάνει συνήθως δηλαδή, το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα, σοκολάζοντας μας με την Yuzu Νamelaka του και το τραγανό φιστίκι, αλλά και με την απείρου κάλλους ζαχαροπλαστική του κατάθεση, τις σοκολατένιες υφές με κρέμα από bitter chocolate, τραγανό μπισκότο και θεϊκό, με κάθε σημασία της λέξης, παγωτό καφέ.

Σφίγγουμε το χέρι του σεφ, του οινοχόου και των ευγενέστατων, σε όλες τις πτυχές, σερβιτόρων του εστιατορίου, συγχαίρουμε τους διευθύνοντες του ξενοδοχείου που σε κάθε μας επίσκεψη, κινούνται διακριτικά στον χώρο, ενισχύοντας με ποικίλους τρόπους τους συναδέλφους τους, αλλά και ευχαριστώντας τους θαμώνες τους που για ακόμη μια φορά τους έχουν τιμήσει με την παρουσία τους.    

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο