Οι 6 πόλεις του κόσμου με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Το περιοδικό Monocle από το 2006 διεξάγει ετήσια έρευνα προς εξακρίβωση των πόλεων που προσφέρουν τα υψηλότερα επίπεδα ευζωίας και βιωσιμότητας.

Βιέννη, Αυστρία

Τα κριτήρια πολλά και στοχευμένα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις πολύπλευρες ανάγκες όλων των πολιτών, που σαφώς αν ζουν σε αυτές τις πόλεις έχουν και περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι, αν και αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι απόλυτο.

Κοπεγχάγη, Δανία

Σημαντικά κριτήρια για την ανάδειξη της εν λόγω λίστας, το κλίμα, οι δημόσιες συγκοινωνίες, η πρόσβαση στη φύση και στα πολιτιστικά δρώμενα, η ιατρική περίθαλψη, η ασφάλεια, η εγκληματικότητα, η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική συμπερίληψη, μέχρι και οι πολιτικές συνθήκες.

Μόναχο, Γερμανία

Η συνήθης ύποπτος, η Βιέννη, κέρδισε για ακόμη μια χρονιά την πρωτιά, ακολουθούμενη από την Κοπεγχάγη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη, τη Στοκχόλμη και το Τόκιο.

Ζυρίχη, Ελβετία

Για πρώτη φορά στην εικοσάδα μπήκε και η Αθήνα, κατακτώντας την 17η θέση

Στοκχόλμη, Σουηδία

Τόκιο, Ιαπωνία

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, δυο εστιατορίων της πρωτεύουσας που επέκτειναν το ωράριο λειτουργίας τους το βράδυ, για να μας εξυπηρετήσουν για το δείπνο αποφοίτησης των παιδιών μας…

Θέλω τόσο εγώ, όσο και τα παιδιά μου και οι προσκεκλημένοι μας, να ευχαριστήσουμε τους ιδιοκτήτες, τους σεφ, τους σερβιτόρους και γενικά όλο το προσωπικό,