Ο executive chef του περίφημου εστιατορίου Avra στο Beverly Hills, Χρίστος Φιλίππου, μιλά στο Fine & Dine

Πετύχαμε στην Κύπρο τον βραβευμένο μας chef Χρίστο Φιλίππου, που μεγαλουργεί ως executive chef στο κορυφαίο εστιατόριο Avra στο Beverly Hills και τα είπαμε χαλαρά μαζί του.

Χρίστο, από το Avra Νέας Υόρκης, σε εστιατόρια της Κύπρου για κάμποσα χρόνια και μετά ξανά στο περιβόητο Avra Beverly Hills. Πώς έγινε αυτό;

Ναι, από το τρίγωνο Νέας Υόρκης – Λευκωσίας βρέθηκα στο τρίγωνο του Beverly Hills. Είχα την ευκαιρία για μια καινούργια εμπειρία στη California, με το πρώτο Avra στο West Coast. Είναι τώρα μια πενταετία και είμαι ευχαριστημένος που πήρα την πρόκληση.

Τι είναι αυτό που κάνει το Avra να ξεχωρίζει τόσο;

Αυτό που κάνει το Αύρα να ξεχωρίζει είναι σίγουρα η κουζίνα του με τις ολόφρεσκες, εξαιρετικές πρώτες ύλες, διαλεγμένες από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μεσόγειο. Καθημερινά εισάγουμε αεροπορικώς ολόφρεσκα ψάρια και προϊόντα, τα οποία προσφέρουμε στους πελάτες μας μαζί με την ελληνική φιλοξενία. Στο Avra θα βρει κάποιος εκλεκτικό, απλό φαγητό, με ολόφρεσκα προϊόντα και προσεγμένη εξυπηρέτηση.

Τι είναι για εσένα το Avra, τι σου έδωσε και τι έδωσες εσύ σε αυτό;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση. Για εμένα είναι μια μεγάλη, προσωπική πρόκληση. Αγαπώ τη δουλειά μου και προσπαθώ καθημερινά να εμπεδώνω την ίδια ιδεολογία στο προσωπικό μου με μοναδικό σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση στους καλεσμένους μας. Η αφοσίωση μου είναι κάτι που δίνω καθημερινά και η ευχαρίστησή μου είναι όλα αυτά τα όμορφα σχόλια που “εισπράττω” καθημερινά από τους θαμώνες μας.

Beverly Hills. Τι είναι αυτό που κάνει όλους να παραμιλάνε;

Είναι ένας χώρος εντυπωσιακός που σου δίνει την αίσθηση της πολυτέλειας, της μόδας και του glamour. Αυτό που κάνει όλους να παραμιλάνε είναι ότι πάντα σε περιμένει μια έκπληξη. Ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα συναντήσεις στο δρόμο ή στο διπλανό τραπέζι του εστιατορίου π.χ κάποιο διάσημο celebrity που απολαμβάνει το φαγητό του σαν και σένα.

Διακοπές στην Κύπρο. Πού πεθύμησες να πας, τι θες να κάνεις;

Οι καλοκαιρινές διακοπές στην Κύπρο για μένα είναι πάντα συνδυασμένες με τα παραθαλάσσια και ειδικά με τον Πρωταρά. Από την άλλη, η νυκτερινή, αυγουστιάτικη Λευκωσία είναι κάτι ξεχωριστό που μου δίνει πάντα μια νοσταλγία.

Φαγητά και γεύσεις που πεθύμησες από το νησί;

Το σπιτικό φαγητό της μαμάς. Όσο για τις κυπριακές γεύσεις. Λουβί με κολοκούι, κολοκάσι, πούλλες, τους ατελείωτους μεζέδες στις ταβέρνες μας, πάντα με καλή παρέα.

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας…

Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα

Τρεις τελευταίες παραστάσεις για τις “Φοίνισσες” του Ευριπίδη, στην Πάφο, στη Λάρνακα και στη Δερύνεια

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο