Πήγαμε για μεζέδες σε ταβέρνα… με το που μπήκαμε μέσα αντιληφθήκαμε ότι πάνω στο τραπέζι μας ήταν αραδιασμένα όλα τα κρύα ορεκτικά…

Το Σάββατο πήγαμε οι συμμαθήτριες από το Λύκειο για μεζέδες σε ταβέρνα της Λεμεσού. Μας τη σύστησε μια φίλη που πάει χρόνια εκεί και την θεωρεί την καλύτερη της πόλης. Με το μπήκαμε μέσα στις 20.30 αντιληφθήκαμε ότι πάνω στο τραπέζι μας, αλλά και πάνω στα τραπέζια των μέχρι εκείνη τη στιγμή, μη κατειλημμένων τραπεζιών, ήταν αραδιασμένα όλα τα κρύα ορεκτικά. Σαλάτες με φέτα, τζατζίκι, ταχίνι, τυροκαυτερή, παντζάρι, ελιές, ψωμί…

Παραξενεύτηκα, μα και θύμωσα για την κατάσταση αυτή και μόλις πέρασε το πρώτο γκαρσόνι, τον άρπαξα και τον ρώτησα γιατί τα ορεκτικά ήταν ήδη πάνω στο τραπέζι, αφού εμείς δεν είχαμε φτάσει. Το παιδί είπε χωρίς ίχνος ενδοιασμού ότι “ο μάστρος είπε μόλις τελειώνουμε το καθάρισμα της ταβέρνας κάθε μέρα, κατά τις 18.30 να τα βάζουμε στο τραπέζι για να κερδίζουμε χρόνο με τα ζεστά πιάτα, όταν έρθουν οι πελάτες. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα, κυρία, από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε”.

Για να μην σας τα πολυλογώ, η σαλάτα και η φέτα ήταν αηδιαστικά, κατέβασαν μια κούπα υγρά, το τζατζίκι έβρασε και γέμισε νερά, η τυροκαυτερή μύρισε και το ψωμί ξέρανε και ήταν άνοστο.
Hello, που ζούμε; Πού είναι οι έλεγχοι από το κράτος; Πού είναι τα HACCP και τα ISO; Και καλά, πέρασε από την εν λόγω ταβέρνα κόσμος και κοσμάκης τόσα χρόνια και δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας; Εγώ είμαι η παράξενη που δε θέλω τα ορεκτικά μου να βράζουν στον καύσωνα των 35 βαθμών κελσίου για 2 ώρες πάνω στο τραπέζι, με παράθυρα ανοιχτά, τη σκόνη και τις μύγες να σεριανίζουν και να περνά από δίπλα τους η μισή πελατεία της ταβέρνας για να πάει τουαλέτα;
 
Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Pelagos. Έρωτας από την πρώτη μπουκιά (Anassa Hotel)

Έρωτας, φυσικά και η διαδρομή για να φτάσεις από την είσοδο του εμβληματικού ξενοδοχείου, μέχρι και τον γαστρονομικό σου προορισμό. Μονοπάτια, κρυμμένα κυριολεκτικά μέσα στο