Σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas, αποδεικνύεται περίτρανα κι αυτή την χρονιά ότι η ελληνική κουζίνα, είναι μια παγκόσμια κουζίνα που αγαπιέται, είναι αναγνωρίσιμη και διακριτή από άλλες κουζίνες. Τρία ελληνικά φαγητά, όχι μόνο έχουν μπει στη λίστα των 100 καλύτερων φαγητών που ψήφισε το κοινό, αλλά βρίσκονται στην πρώτη 15ντάδα.
Την 15η θέση καταλαμβάνει ο λατρεμένος μας μουσακάς, το γιουβέτσι ανέβηκε στην 9η θέση, ενώ το παστίτσιο απογειώθηκε στην 5η θέση παγκοσμίως. Πληροφοριακά την 1η θέση κατέλαβε ένα άγνωστο για πολλούς, φαγητό, το βραζιλιάνικο Escondidinho, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί με διάφορα υλικά (ψάρι, γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο) μαζί με πουρέ πατάτας.
Παραδοσιακά το escondidinho de carne seca, παρασκευαζόταν με αποξηραμένο και αλατισμένο κρέας, μαζί με σάλτσα ντομάτας, σκόρδα, κρεμμύδια και μπαχάρια, τα όποια όλα μπαίνουν σε ταψί, για να καλυφθούν με πουρέ πατάτας και τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια το ταψί μπαίνει στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές. Γι’ αυτό και σε ελεύθερη μετάφραση το πιάτο αυτό ονομάζεται το “κρυμμένο μικρό”.
Ο σεφ Νικόλας Κωνσταντίνου μάς δίνει τα φώτα του για να φτιάξουμε το άπαιχτό του βοδινό κατσαρόλας, που ψήνεται μέσα σε κόκκινο κρασί, αρωματικά μπαχάρια
Από εκεί που ερχόταν κάποιος στην πρωτεύουσά μας και οι επιλογές ξενοδοχειακής διαμονής μετριούνταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, πάμε κατά τα φαινόμενα στην αντίπερα
Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Σαραγόσα, Παμπλόνα, Σαν Σεμπαστιάν και Μπιλμπάο, κάποιοι από τους γαστρονομικούς σταθμούς της ομάδας της Fine&Dine, η οποία κατέγραψε ξανά ορισμένες από τις τάσεις
Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν δραματικά, ακόμη και σε χώρες που τα κλιματιστικά είχαν μέχρι πρότινος, ρύθμιση μόνο για ζεστό αέρα. Από την άλλη ο υπερτουρισμός είναι
Το 2025 έχει ανακηρυχθεί παγκοσμίως Έτος Johann Strauss. 200 χρόνια από τη γέννηση του πιο φημισμένου μουσικού της γνωστής δυναστείας Strauss της Βιέννης. Οι συνθέσεις