Σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas, αποδεικνύεται περίτρανα κι αυτή την χρονιά ότι η ελληνική κουζίνα, είναι μια παγκόσμια κουζίνα που αγαπιέται, είναι αναγνωρίσιμη και διακριτή από άλλες κουζίνες. Τρία ελληνικά φαγητά, όχι μόνο έχουν μπει στη λίστα των 100 καλύτερων φαγητών που ψήφισε το κοινό, αλλά βρίσκονται στην πρώτη 15ντάδα.
Την 15η θέση καταλαμβάνει ο λατρεμένος μας μουσακάς, το γιουβέτσι ανέβηκε στην 9η θέση, ενώ το παστίτσιο απογειώθηκε στην 5η θέση παγκοσμίως. Πληροφοριακά την 1η θέση κατέλαβε ένα άγνωστο για πολλούς, φαγητό, το βραζιλιάνικο Escondidinho, το οποίο μπορεί να φτιαχτεί με διάφορα υλικά (ψάρι, γαρίδες, χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο) μαζί με πουρέ πατάτας.
Παραδοσιακά το escondidinho de carne seca, παρασκευαζόταν με αποξηραμένο και αλατισμένο κρέας, μαζί με σάλτσα ντομάτας, σκόρδα, κρεμμύδια και μπαχάρια, τα όποια όλα μπαίνουν σε ταψί, για να καλυφθούν με πουρέ πατάτας και τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια το ταψί μπαίνει στον φούρνο μέχρι να ροδίσει ο πουρές. Γι’ αυτό και σε ελεύθερη μετάφραση το πιάτο αυτό ονομάζεται το “κρυμμένο μικρό”.
Τις Κυριακές το μεσημέρι, η ταβέρνα μας είναι fully booked από την προηγούμενη Δευτέρα. Όλα κι όλα, 30 με 35 τραπέζια που διαθέτουμε, καταγράφονται στο
Το θρυλικό και ιστορικό, πλέον, με βούλα και υπογραφή, Ξενοδοχείο Νέα Ελβετία στις Πλάτρες, είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Κύπρου που παίρνει τον τίτλο “Historic
Εκεί στα ψηλά, ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση πέριξ του ποταμού των “Γεραμπέλων” στο Καμπί του Φαρμακά, θα βρεις και τον Ποταμό της Μηλίτσας. Μια ταβέρνα,
Ο Ισπανός, ζωντανός θρύλος της σκηνοθεσίας, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τιμήθηκε για πρώτη φορά στον εν λόγω θεσμό, με το υψηλότερης “αξίας” βραβείο του 81ου Φεστιβάλ
Η πλατεία Ζουχούρι στη Λάρνακα θα πλημμυρίσει για δεύτερη χρονιά με μουσικές μπάντες, τζαζ μουσική και φυσικά, από όλους τους λάτρεις της μουσικής. Σημείωσε στο