Περάσαμε μια, περάσαμε δυο από το Ριγανάτο στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην Πάφο και το βλέπαμε κάθε φορά κοσμοπλημμυρισμένο. Εμείς γιατί δεν πήγαμε, ρωτήσαμε ο ένας τον άλλο και να σου που βρεθήκαμε ψες στην αερική του βεράντα, ανάμεσα σ’ άλλους που ήδη τρώγανε και απολαμβάνανε ωραίο ελληνικό φαγητό.
Και ελληνικό και grill και ποικιλία μεγάλη, που θες ένα πεντάλεπτο να την περιδιαβάσεις στο φτιαγμένο για όλους μενού του. Ποικιλίες σε μακρόστενες πιατελλίτσες, ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, μπιφτέκια για όλα τα γούστα και με προτάσεις δημιουργικές, σάντουιτς με χαρακτήρα και πιτο-προτάσεις σε ελληνική και κυπριακή πίτα, που θες δυο χέρια να τις σφιχταγκαλιάσεις για να τις φας.
Το σερβίς, ίδια η χαρά της ζωής, με νεανικό ταπεραμέντο, χαμόγελο μέχρι τα αυτιά και ταχύτητα, γιατί στο Ριγανάτο το ΄χουν με την οργάνωση. Οργανωμένη κουζίνα συν οργανωμένο σερβίς, ισούται με ευτυχισμένο πελάτη. Ο χώρος και το design, για πολλά μπράβο, με βασική σχεδιαστική φιλοσοφία του κύπριους βρακοφόρους και τις ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές κυπριοπούλες, σε μοντέρνα εκτέλεση, κρατώντας κινητά τηλέφωνα, βγάζοντας selfies και ποστάροντας.
Το ξύλο, τα κρεμαστά φωτιστικά του εξάμετρου και βάλε, σε ύψος μαγαζιού και η καλυμμένη με τουβλάκι, τοιχοποιία πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί σε μορφή γκραφίτι από ατάκες μέχρι retro εικόνες αναψυκτικών, θα σε κάνουν κι εσένα να ποστάρεις τις δικές σου φωτογραφίες με background το όμορφα στημένο μαγαζί. Όμορφα στημένο αφίχθηκε πάντως και το πιατελάκι με πιτούλες ριγανάτες, αλοιφές και ντιπς με χαρακτήρα και υπέροχα ψημένο χαλούμι σχάρας, που γέμισε το στόμα με τα κρεμώδη του στοιχεία και το απίστευτό του ουμάμι.
Δροσερή κι ανάλαφρη η village salad με κραμπί, μαρούλι, ντομάτα και αγγούρι, καπελωμένα όλα με φετούλα, που έφερε δροσιά στο στόμα για να υποδεχτούμε το πλάτερ για δυο, που πίστεψε με, αρκεί και για περισσότερους. Μια γευστική ποικιλία που χορταίνει το μάτι, αλλά και το στομάχι, η οποία μας ικανοποίησε απίστευτα με το όμορφο ψήσιμο όλων των σχαροψημένων της καλουδιών, αλλά και πήρε άριστα για τις στοχευμένες μαρινάδες, που δεν επιβλήθηκαν αρωματικά πάνω στα πρωτογενή αρώματα και γεύσεις των πρωτεϊνών.
Τρυφερό το χοιρινό και από κοτόπουλο σουβλάκι, υπέροχη η υφή και το δάγκωμα του βοδινού κεμπάμπ και της σεφταλιάς, μα άριστα και για την τριλογία χοιρινού, βοδινού και από κοτόπουλο, γύρου, που φροντίσαμε να τον κλείσουμε ζεστά ζεστά μέσα σε ελληνική πιτούλα, ραντισμένο με μουσταρδομαγιονέζα.
Εξαιρετική και η ζεστή πορτοκαλόπιτα που έφτασε στο τέλος, αλλά και εξαιρετική και η σχέση ποιότητας και τιμής, κάτι που είναι αυταπόδεικτο με το καθημερινό κατάμεστο του μαγαζιού και τη δυναμική του στον χώρο του delivery και take away.
Γρηγόρη Αυξεντίου, Athinodorou Business Center, 8010, Paphos
77777872
Εκεί, στα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης της Λευκωσίας κι εκεί που ο παλμός των γραφικών γειτονιών αντηχεί πίσω, εκατοντάδες χρόνια πριν, θα βρεις και
Ο πολυβραβευμένος, κάτοχος ενός αστεριού Michelin, chef Λευτέρης Λαζάρου, κατεβαίνει στο νησί μας τον Νοέμβριο, για να ανέβει στον Καλοπαναγιώτη και συγκεκριμένα στο εντυπωσιακό οινοποιείο
Η ομάδα του Τρεις & ο Κούκος, “πέταξε” προσφάτως σ’ άλλα λημέρια. Βολεύτηκε όμορφα στις άνετες εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Εστίας (έναντι Αρχηγείου Αστυνομίας στη Λευκωσία)
Το ίδρυμα Βίκτωρ Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Espace Jouenne στη Μασσαλία καθώς και με τη στήριξη του Δήμου Λεμεσού, διοργανώνει την ομαδική έκθεση “OTHER
Οι κριτές των “The World’s 50 Best Bars 2024” αποφάνθηκαν κι εφέτος, ότι η Ελλάδα κατέχει σταθερά μια θέση στην λίστα με τις χώρες που