
Ο βραβευμένος chef Chris Theofanous, μοιράζεται με τους αναγνώστες του Fine & Dine, τη μυστική του, που τώρα πια δεν είναι, συνταγή, για ριζότο θαλασσινών. Μια συνταγή που έχουμε δοκιμάσει και όντως αξίζει να τη φτιάξεις κι εσύ στο σπίτι σου για όσους αγαπάς. Καλή σου επιτυχία!
Υλικά
300g ρύζι για ριζότο
800ml ζωμό θαλασσινών
1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
2κ.σ ελαιόλαδο
1 δάφνη
100ml λευκό κρασί
90g γαρίδες καθαρισμένες
90g καλαμάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 χτένια κομμένα στα 4
1κ.τ άνηθο ψιλοκομμένο
50g βούτυρο σε κύβους
50γ παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Μαύρο Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα ρίχνοντας μέσα και τον κρόκο Κοζάνης.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και την αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνουμε λίγο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα
Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, την δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα.
Μετά βάζουμε μέσα το ριζότο και το ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι. Έπειτα το κρασί και μετά λίγο λίγο από τον ζωμό.
Σιγουρευτείτε ότι το ριζότο σας απορροφάει όλο τον ζωμό πριν βάλετε άλλο.
Συνεχίστε να βάζετε ζωμό μέχρι το ρύζι σας να μαλακώσει και να μαγειρευτεί χωρίς να βαρυψηθεί.
Στο τέλος ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά, το βούτυρο και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Από την πρώτη στιγμή που θα φτάσεις στο Royal Apollonia, θα αντιληφθείς ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα απλό προορισμό. Είναι μια εμπειρία που
Η αγαπημένη των μεζεκλήδων ταβέρνα της Λάρνακας, μα και η παλιά καραβάνα στον χώρο της παραδοσιακής κουζίνας, ακούει στο όνομα Ζήνων. Σταθερή αξία, με πρόσημο
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η Λάρνακα διακρίθηκε για το έργο «Δημιουργία των πιο πράσινων παραλιών στην Κύπρο (Βορόκληνης)» στην κατηγορία «Πράσινες Περιοχές – Αστική
Το concept του μοναδικό και απαράμιλλο. Η φιλοσοφία του ελκυστική, θελκτική και μη αντιγράψιμη, έχει αφήσει το στίγμα της αρχής γενομένης από τη Μύκονο, αλλά
Πριν πάμε έξω η παρέα των τριών ζευγαριών – φίλων, κάνουμε λίγο ψάξιμο. Διαβάζουμε πρόσφατα reviews, ρίχνουμε πολλές ματιές στο μενού και κοιτάμε και λίγο