
Σήμερα θα μαγειρέψετε λεοντόψαρο και μάλιστα, μαζί με κασουλέ από λευκά φασόλια και πικάντικο τσορίθο. Μια γευστική συνταγή από τον chef Πέτρο Γιάγκου, απόφοιτο του Culinary Arts Academy of Switzerland του Swiss Education Group, αλλά και ιδρυτή και ιδιοκτήτη του EAT LTD (Exploring Alimentation Team). Καλή σας όρεξη!
Υλικά για 4 μερίδες:
6 φιλέτα από Lionfish
200g φασόλια (βρασμένα)
50g τσορίθο
20g μύδια
150g ντομάτα (κύβοι)
Άνηθος
Κρίταμο
Υλικά για το reduction του κρασιού Madeira:
100ml κρασί Madeira
100ml κρασί Chardonnay
100ml ξύδι σαμπάνιας
½ κρεμμύδι
10g θυμάρι
1 σκελίδα σκόρδο
TIP: Μειώστε τα συστατικά σε 1/3 της όλης, αρχικής ποσότητας
Συστατικά για τη σάλτσα εσπεριδοειδών:
400g φρέσκα κρέμα
100g reduction κρασιού Madeira
10g χυμό λεμονιού
60g ανάλατο βούτυρο
Μια πρέζα αλάτι
• Συνδυάστε τη φρέσκα κρέμα και το reduction κρασιού Madeira και βράστε μέχρι να πήξει.
• Αναμείξτε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι με το reduction κρασιού Madeira και την κρέμα.
Προετοιμασία:
• Απολεπίστε και φιλετάρετε προσεκτικά τα lionfish και πλύνετέ τα καλά.
• Σοτάρετε το τσορίθο και προσθέστε τα βρασμένα φασόλια.
• Προσθέστε τη σάλτσα εσπεριδοειδών, τα μύδια και τη ντομάτα.
• Θερμάνετε καλά, προσθέστε τον άνηθο και το κρίταμο.
• Αλατοπιπερώστε και ψήστε τα φιλέτα lionfish σε τηγάνι.
• Σερβίρετε το cassoulet σε μια πιατέλα και τοποθετήστε 3 φιλέτα lionfish στην κορυφή.
• Διακοσμήστε με άνηθο και κρίταμο ή οποιαδήποτε άλλα βότανα προτιμάτε.
Σας το ‘χουμε ξαναπεί και είναι πια κοινό μυστικό. Η γαστρονομική εμπειρία στο λακαταμίτικο hot spot, το Jasmine Gastrobar, είναι διαφορετική, μοναδική κι αξιομνημόνευτη. Λίγο
Η σχετικά νέα σειρά της υπηρεσίας streaming της Apple, Apple TV+ προκάλεσε μια «διαδικτυακή φρενίτιδα» με τον δεύτερο της κύκλο να τελειώνει με το επεισόδιο
Μας το ‘χανε παινέψει φίλοι και γνωστοί. Μεζεκλήδες και νηστεύοντες που έχουν γευστικές απαιτήσεις, αποζητούν χωριάτικες γεύσεις, καλούδια του βουνού και του κάμπου, μαγειρεμένα και
Ως γνωστό, ο οδηγός Michelin εκτός από αστέρια στα καλύτερα, με διαφορά εστιατόρια μιας χώρας, δίνει πλέον και Κλειδιά Michelin στα καλύτερά της ξενοδοχεία. Με
Όταν ένα πιάτο, με την άφιξή του στο τραπέζι σου, σε ωθεί να σταματήσεις ότι κάνεις για να το αποτυπώσεις φωτογραφικά, τότε μιλάμε για δημιουργία.