Αυτή τη συνταγή του Vino Cultura, την κλασική και αγαπημένη ολάκερής σου της παρέας, ξέρω ότι την έψαχνες εδώ και καιρό. Ε’ λοιπόν, σου την έχουμε έτοιμη για να την φτιάξεις στο σπίτι σου και να εντυπωσιάσεις. Αν δεν το έχεις με την κουζίνα ή είσαι κουρασμένος, τη λύση την ξέρεις εδώ και πολλά χρόνια. Απόλαυσέ τα εκεί που τα έχεις πρωτοδοκιμάσει. Στο Vino Cultura.
Υλικά
300g διάφορα μανιτάρια, άσπρα, chestnut, portobello, oyster – pleurotus
100g toffee caramel
30g raspberry coulis
1 πρέζα αλάτι
50ml ελαιόλαδο
Υλικά για Toffee Caramel
200g ζάχαρη
50g βούτυρο ανάλατο
70g κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση για Toffee Caramel:
Σε ένα κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει και γίνει καραμέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αφού λιώσει, συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αφομοιωθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σος να κρυώσει.
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια, τα μικρά στη μέση, τα μεγαλύτερα στα τέσσερα, και σε λωρίδες πάχους 2cm τα oyster.
Βάζουμε ένα μεγάλο, ξέβαθο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφού προσθέσουμε μέσα το ελαιόλαδο, συνεχίζουμε προσθέτοντας τα μανιτάρια και το αλάτι. Τηγανίζουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα και αφού τα μανιτάρια μας έχουν τσιγαριστεί και αρχίσουν να παίρνουν χρώμα για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το cοulis.
Ανακατεύουμε έως ότου το coulis έχει απορροφηθεί και ακολούθως προσθέτουμε την καραμέλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι αυτή να έχει κολλήσει στα μανιτάρια.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε, προσθέτοντας προαιρετικά ψιλοκομμένο σχοινόπρασο από πάνω.
Η οδός Στασικράτους στη Λευκωσία, έχει να παινεύεται και για το Νοερά της. Κι αν με ρωτάς να σου πω περί τίνος πρόκειται, έχω να
Είμαι εδώ και χρόνια εστιάτορας στη Λευκωσία, με πάγια πολιτική μας την ποιότητα και την τίμια τιμολόγηση. Κάτι που έμαθα από τους γονείς μου, που
Το 5ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Κλήρου με θέμα “Χρυσή κλωστή και βελονιά του τόπου, η Κληρονομιά” θα ξεκινήσει στις 04.10.2024 και θα συνεχίσει στις 5.10.2024
(By food critic Nick Andrew) (Interview in Greek & English) Το City of Dreams Mediterranean, που δεν σταματά να μας εντυπωσιάζει με τις γαστρονομικές του
Τα πρώτα φρέσκα μήλα, εσοδείας 2024, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα μανάβικα και είναι όντως λαχταριστά και τραγανά. Ο καταξιωμένος σεφ και λέκτορας Επισιτιστικών