
“Ταυτότητα, πιστωτική κάρτα και όνομα κράτησης, παρακαλώ”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της κυρίας στη ρεσεψιόν του upgraded παραλιακού ξενοδοχείου, μόλις φτάσαμε μπροστά της. Το “καλημέρα” μάλλον θα της έπεσε στο δρόμο, μαζί με το χαμόγελο, το οποίο από ότι κατάλαβα και από το check out μας, ξεχασμένο κι αυτό το έχει. Η ερώτηση της εφτάχρονης κόρης μου, καθ’ όλα δειχτική της όλης κρύας υποδοχής και του παγωμένου ξεπροβοδίσματος: Μαμά, γιατί αυτή η κυρία είναι θυμωμένη μαζί μας; Μεταξύ μας, δεν ξέρω με ποιο έπρεπε να θυμώσω, με αυτή ή με τα αφεντικά της. Κυπριακή φιλοξενία σου λέει ο άλλος. Δεν την πήραμε εμείς πάντως, έστω κι αν έφυγαν δυο εκατοστάρικα για να τη ζήσουμε!
Στη γεμάτη ζωή, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους Μπέμπα, τα γαστρονομικά δρώμενα έχουν πάντοτε – και εννοώ καθημερινά – κάτι το διαφορετικό. Είναι, από τη μία,
Ο barista trainer του Dimello Cyprus, Χρήστος Δαράκης, μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά για έναν απολαυστικό freddo espresso — το πιο ελληνικό ρόφημα του καλοκαιριού!
Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, το New Helvetia Hotel στις Πλάτρες αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή φιλοξενία. Συνδυάζοντας την παράδοση με την