![](https://fineanddine.com.cy/wp-content/uploads/2024/07/Νίκος-Πορτοκάλογλου-copy-300x142.jpg)
Τι στο καλό τρώνε οι Ικαριώτες και δε μας δίνουν και εμάς να φτάνουμε μέχρι τα 100; Στο νησί της μακροβιότητας, των ιαματικών νερών και των πανηγυριών, οι άνθρωποι έχουν βρει τα μυστικά της ευζωΐας, αλλά και της υγείας. Οι έρευνες στο νησί παίρνουν και δίνουν, οι θεωρίες συνομωσίας διαδέχονται η μία την άλλη, μα η τελευταία με έστειλε σήμερα στην υπεραγορά. Πήγα κι εγώ να αγοράσω γνήσιο μέλι.
Δεν βρήκα δυστυχώς ικαριώτικο, αλλά κι αυτό που πήρα, καλό είναι για να πληροί τις superfood προϋποθέσεις του θαυματουργού υλικού, που σύμφωνα με τις έρευνες, έχει διαφανεί ότι συναντάται στα ροφήματα, τα σνακ, άλλα ακόμη και στα φαγητά των αιωνόβιων κατοίκων της Ικαρίας. Ένα υπερτροφικό υλικό με αντιβακτηριδιακή ιδιότητα, πλημμυρισμένο με αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, το οποίο συμβάλλει δραστικά στη ρύθμιση του επιπέδου σαγχάρου. Τι άλλο θες μετά από αυτό. Βάλε κι εσύ λίγο μέλι στη ζωή σου!
Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα γαστρονομικά δρώμενα του τόπου, γιορτάζει η ταβέρνα Παλιομούχταρος και το πανηγυρίζει δεόντως. Την Τετάρτη 7 Αυγούστου ο σεφ της βραβευμένης
Τρέχουμε όλοι να πάμε δεξιά κι αριστερά διακοπές εκτός Κύπρου – και καλά κάνουμε δηλαδή- και ερχόμενοι πίσω, πολλοί πυροβολούμε τον τόπο μας, ότι τάχα
Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία την περιοδεία της με τρεις τελευταίους σταθμούς, την Πάφο
Φρεσκο-αλιευμένο κυπριακό τονάκι και καρπούζι, ντόπιο και ζουμερό, σε μια συνταγή που θα κάνει θραύση. Απλά ακολούθησε τις οδηγίες της chef de partie του εστιατορίου