Ανανεωμένος μεζές και καλοκαιρινή διάθεση στο βραβευμένο Ταβερνείο το Ιστορικόν

Μπήκε δειλά δειλά το καλοκαιράκι κι ο Κύπρος άπλωσε τις καρέκλες του και στην πανέμορφή, δροσερή του αυλή. Εκεί κάτω από τον έναστρο ουρανό και τα λαμπιόνια, τα πράσινα παραπετάσματα με φυτά και λουλούδια, πλάι στον ξυλόφουρνο, απολαύσαμε κι εμείς ψες το βραδάκι τον ανανεωμένο μεζέ του Ταβερνείου.

Ένας μεζές καλοφτιαγμένος, πλούσιος σε επιλογές, καμωμένος με προσεγμένες πρώτες ύλες, με το κάθε πιάτο να έχει κάτι να πει στους γευστικούς σου κάλυκες. Σαλάτα με φέτα, κάππαρη, κόκκινο κρεμμύδι και σταφιδάτες, μαύρες ελιές, ταχίνι για βράβευση και ιδανική οξύτητα, τζατζίκι δροσερό και χούμοι με παντζάρι, στο ξεκίνημα, μαζί με ζεστές πιτούλες.

Ένα καραφάκι κρασί και για το δικό μας τραπέζι και με το πρώτο “γεια” μας, να σου και φτάνει η πουργουροσαλάτα με μαϊντανό και μεσανατολίτικα μπαχάρια, το 100% πρόβειο χαλούμι σχάρας, παρέα με μοσχομυριστό λουκάνικο που θα παρακαλάς κάποιος από την παρέα σου να μην το δει, για να του το αρπάξεις.

Το μανιτάρι της αναθρήκας θα το απολαύσεις τραγανό και λαχταριστό, οι μελιτζάνες με φέτα, θεϊκές, όπως υπέροχες θα βρεις και τις κριτσανιστές φλογέρες που έχουν γεμίσει με σπανάκι και φέτα.

Κράτα γερά γιατί τα παιδιά της εξυπηρέτησης που μιλάν τη γλώσσα σου και σε προσέχουνε σαν να ‘σαι στο σπιτικό τους, στην επόμενή τους γύρα θα ‘ρθουν φορτωμένοι με κολοκάσι, μαζί με χοιρινό και σάλτσα μοσφίλου, σκιουφιχτά, ζυμαρικά με σάλτσα μανιταριών, τραχανοκεφτέδες για βράβευση και πράσινη, που δε σκοτώθηκε στο τηγάνι, ρόκα με αυγά.

Για το εξαρτησιογόνο  χοιρινό σουβλάκι του Ταβερνείου έχω να σου πω τα καλύτερα, από το κόψιμο του τρυφερού κρέατος, μέχρι και το άριστο ψήσιμό του. Μοσχομυριστές κι αφράτες και οι σιεφταλιές, όπως και το εξαίρετο, μαριναρισμένο μπούτι κοτόπουλου και τα χοιρινά πανσετάκια που στο υπογράφω δε θα δυσκολέψουν διόλου τους μασητήρες σου, με όλα να γίνονται ένα με τραγανές, κυπριακές πατάτες που δε θα μπορέσει το χέρι σου να σταματήσει να τις τσιμπλολογά.

Τον πλημμυρισμένο με χοντροκομμένο αμύγδαλο, μπακλαβά, σίγουρα θα τον απολαύσεις περιχαρής και γλυκαμένος, μα αν θες το κατιτίς παραπάνω, κάνε τους δίπλα σου να ζηλέψουν κόβοντας το πραγματικά κριτσανιστό μιλφέιγ, με λεμονάτη κρέμα πατισερί και σος από φρούτα του δάσους.



Μάρκου Δράκου 5,  Άγιος Δομέτιος, 2369, Λευκωσία

22780555 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts