Από τα σήμερα 8 Δεκεμβρίου, σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί της Ε.Ε για τις ετικέτες οίνων

Η 8η Δεκεμβρίου 2023, θα είναι ακόμη μια σημαδιακή ημερομηνία για τα αμοελοοινικά δεδομένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον τίθενται σε ισχύ νέοι κανόνες για την σήμανση των συστατικών και των διατροφικών αξιών στις ετικέτες των οινο-φιάλων και όλων των αρωματισμένων αμπελοοινικών προϊόντων.

Οι εν λόγω κανόνες θα ισχύουν για όλα τα κρασιά και προϊόντα αμπέλου και οίνου, για τη συγκομιδή μετά την 8η Δεκεμβρίου 2023, άρα για ότι θα παραχθεί από το 2024 και μετά.

Οι αναγραφείσες πληροφορίες, στις ετικέτες των οίνων που θα πωλούνται στην Ε.Ε, θα είναι τουλάχιστον οι ακόλουθες:

1. Χαρακτηρισμός της κατηγορίας αμπελοοινικού προϊόντος που πωλείται
2. Ο όρος «προστατευόμενη ονομασία προέλευσης» (ΠΟΠ) ή «προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη» (ΠΓΕ) και το όνομά του για τους κρασιά με γεωγραφικές ενδείξεις
3. Την προέλευσή του
4. Την επωνυμία του εμφιαλωτή ή το όνομα του παραγωγού ή της εταιρείας που το πωλεί
5. Το καθαρό περιεχόμενο του προϊόντος
6. Τα ποσοστά ζάχαρης για τους αφρώδεις οίνους
7. Τα διατροφικά χαρακτηριστικά
8. Τον κατάλογο των συστατικών
9.  Λίστα ουσιών που προκαλούν αλλεργίες ή δυσανεξίες
10. Ημερομηνία λήξης για αμπελοοινικά προϊόντα στα οποία αφαιρέθηκε η αλκοόλη. 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού