Δοκιμάσαμε τα νέα πιάτα του πρωτευουσιάνικου Pralina Experience και έχουμε να σου πούμε τα καλύτερα

Φρεσκάδα, τσαχπινιά στις γεύσεις, δροσιά σε κάθε μπουκιά και καλοκαιρινό τουίστ, οι βασικοί γαστριμαργικοί πυλώνες της ανενεωμένης κάρτας του Pralina Experience στην γκλαμουράτη οδό Στασικράτους. Μια κάρτα για όλους, που σέβεται τον καθένα από την παρέα σου, που είναι συνάμα μοιρασιάρικη, παρεΐστικη και θελκτική, για κάθε ώρα της μέρας, είτε πας για γεύμα, after work κρασάκι και gastro finger food, είτε για ένα μαγικό δείπνο.

Όση δροσιά και βοτανικό χαρακτήρα έχει ένα mojito, θα τα απολαύσεις από την πρώτη μπουκιά της σαλάτας Mojito matcha με τραγανά λαχανικά, μπισκότο από χαλούμι, σφαίρες από καρπούζι και ντρέσιγκ δυόσμου, αγαύης και matcha.

Ένας by the glass οίνος από την βιβλική, βραβευμένη λίστα του εστιατορίου που είναι καταχωρισμένο και στον παγκόσμιο ιστό Star Wine List, σίγουρα θα δημιουργήσει γέφυρες για να απολαύσεις τις γαστροδημιουργίες σε ξυλάκι, όπως το γαλλικό κοτόπουλο με τσιμιτσούρι, το BBQ short rib με πουρέ σελινόριζας και το θεϊκό σουβλάκι άγριου μπακαλιάρου με μίσο και ψητό μαρούλι.

 

Ο σολομός καρπάτσιο με εσπεριδοειδή και φοινόκιο, τα sushi rolls με άριστης ποιότητας φιλέτο σολομού και μάνγκο και το δίδυμο από crispy tempura salmon ή tuna,  είναι τα απόλυτα ορεκτικά, που στο εγγυώμαι θα λάμπουν με την γευστική τους παρουσία σε κάθε τραπέζι.

Υποκλινόμαστε, από τη πρώτη κιόλας δαγκωματιά, στη δημιουργικότητα της βραβευμένης ομάδας των σεφ του εστιατορίου, για το κριτσανιστό, τεμπούρα κολοκυθολούλουδο, που υποδέχτηκε απάνω του, άριστης οξύτητας λαυράκι ταρτάρ και ξινόκρεμα με βότανα, αλλά και στέλνουμε τα εύγε μας στους δημιουργούς του απίστευτα εύγευστου πιάτου με μαύρα λιγκουίνι, μύδια αχιβάδες και άξια ειδικού επαίνου, σάλτσα λευκού κρασιού με παρμεζάνα.

Οι φίλοι της γαρίδας θα βρουν τον γαστρονομικό τους στόχο στα καλύτερα του, με γαρίδες, μαριναρισμένες με λάιμ και ψημένες στη σχάρα, που αναπαύονται όμορφα πάνω σε στρώμα από κινόα, φρούτα εποχής και λάδι matcha. Ο άγριος, χοντρόσαρκος μπακαλιάρος, είναι ένα πιάτο σταθμός στο ανανεωμένο μενού του εστιατορίου, καθώς αρωματίζεται διακριτικά με δεντρολίβανο, “κολυμπώντας” συνάμα γαλήνια σε σάλτσα από ζωμό θαλασσινών με μίσο και μανταρίνι.

Οι πρωτοκλασάτες βοδινές κοπές, είναι ένα από τα μεγάλα γαστρονομικά κεφάλαια του εστιατορίου, γι’ αυτό συνηγόρησε κι εσύ μαζί με την παρέα σου, σε ένα 500g αυστραλιανό βοδινό φιλέτο, ψημένο άριστα στον ξυλόφουρνο Josper. Όσο για το απόλυτο συνοδευτικό, απλά πες “ναι” στο συνονθύλευμα σπαραγγιών και μπροκολίνι, που θα αποκτήσουν ακόμη πιο κρεμώδη υφή, σαν σπάσεις απάνω τους το ιδανικά βρασμένο ποσέ αυγό.

Ο γλυκός επίλογος αποκαλείται Caramel Cappuccino και θα μαγέψει και τους δικούς σου αισθητήρες, ίδιως με το μους εσπρέσο, ενώ το ίδιο θα συμβεί αν ψηφίσεις την αλησμόνητη Pavlova με σεμιφρέντο βανίλια, ζελέ από φρέσκα μούρα, μαρέγκες, σος γιαουρτιού και φρέσκες φράουλες.

Ένα τεράστιο μπράβο στην πρόσχαρη, καλοκουρδισμένη, σαν ελβετικό ρολόι, ομάδα εξυπηρέτησης που με τον επαγγελματισμό που την χαρακτηρίζει τιμά με τον καλύτερο τρόπο την avant-garde εστίαση στο νησί, μα και άλλα τόσα μπράβο για την αριστεία σε ότι αφορά την οινογαστρονομική κουλτούρα.

Στασικράτους 31, Λευκωσία, 1065
22 665588 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts