Δοκιμάσαμε τα πιάτα της Brasserie Au bon Plaisir  στο νέο της “σπίτι”

Η Brasserie Au bon Plaisir, μετακόμισε και μαζί της πήρε όλη την αγάπη για τη γαλλική, αυθεντική κουζίνα. Λίγα μόλις μέτρα μακριά από τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ στο κέντρο της Λευκωσίας, η ιδιοκτήτριά της, Gatienne Thibaut συνεχίζει μαζί με την ομάδα των σεφ της να συντηρεί την κουλτούρα της γαλλικής μπρασερί, έχοντας πίστη και πάλι στο μόττο με το οποίο πρωτοξεκίνησε: EVERYTHING HOMEMADE.

Η καλοκαιρινή αυλή, που περιτριγυρίζεται με πράσινο, αποτελεί σαφώς και την πρώτη σου επιλογή για να απολαύσεις γαλλική κουζίνα κάτω από τα αστέρια της πόλης, αλλά και για να δροσιστείς εκεί με ένα ποτήρι Kir Royale ή ένα ποτήρι από τα κρασιά του μήνα.

Μια Brasserie παινεύεται και για τα πιάτα ημέρας της, για αυτό ανάμενε κι εσύ την Gatienne να σου παρουσιάσει, σαν και του λόγου μας, στο τραπέζι σου, τον μικρό μαυροπίνακα με τις επιλογές ημέρας.

Μετά την μπαγκέτα με σπιτικό σκορδοβούτυρο, εμείς πάντως απολαύσαμε τα φρεσκότατα αχνιστά μύδια με σκορδάκι, μαϊντανό, ντοματούλα και λευκό κρασί, αλλά και θεϊκό Foie gras, άριστα ψημένο μέσα σε κρασί Madeira.

Από τα κυρίως, εκτός από τα κλασικά beef fillet και ribeye, οφείλεις να δοκιμάσεις και το λεπτοκομμένο και καλά σιτεμένο sirloin steak, ελαφρά σοταρισμένο στο τηγάνι με βούτυρο και απαραίτητα, την πέστροφα με βότανα και νιφάδες αμυγδάλου.

Οι φλαμπέ μπανάνες και το cheesecake με μαρμελάδα φράουλα είναι τα επιδόρπια που όλοι δοκιμάζουν,  ενώ αν θες την επιτομή των γλυκών των παραδοσιακών μπρασερί, πες απλά crepes suzette.

Ξάνθης Ξενθέρου, Λευκωσία, 1015

96 755111 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts