Ετοιμάσου κι έρχεται η 100% Nutella φυτικής προέλευσης

Η “γεννηθείσα” στο Πιεμόντε το 1964, Nutella  από τον σοκο – κολοσσό Ferrero, γιορτάζει εφέτος τα 60χρονά της με μια εμβόλιμη έκπληξη στην γκάμα προϊόντων της. Λίγο οι απαιτήσεις των καταναλωτών και λίγο οι δυσανεξίες, ώθησαν τους διευθύνοντες να καταθέσουν τον Δεκέμβριο του 2023, δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την 100% φυτικής προέλευσης Nutella.

Ενημερωτικά η γλυκιά αμαρτία της Ferrero, περιέχει μόνο 8.7% μη φυτικής προέλευσης υλικά (σκόνη αποβουτυρωμένου γάλακτος), του οποίου το υποκατάστατό του για την δημιουργία της Vegan εκδοχής με κακάο και φουντούκια, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Εικάζεται ότι ίσως χρησιμοποιηθεί σκόνη σόγιας, ενώ οι λάτρεις του είδους, ας μην ανησυχούν ούτε για τη γεύση, μα ούτε και για την υφή, εφόσον οι διαφορές θα είναι αμελητέες. 

Η προγραμματισμένη κυκλοφορία στις αγορές, τροχοδρομείται για το Φθινόπωρο του 2024 και αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, αλλά και των patissier, οι οποίοι επιθυμούσαν διακαώς να δημιουργήσουν vegan γλυκά, με πραγματική νουτέλλα και όχι κάποιο παραπλήσιας γεύσης, υλικό, άλλου brand. 

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Συνέντευξη με τον Φιλόκυπρο Πολυκάρπου, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν, στον Άγιο Δομέτιο

Ο Φιλόκυπρος Πολυκάρπου, ιδιοκτήτης του βραβευμένου Ταβερνείου το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, μιλά στο FINE & DINE και στον Nick Andrew για το case study ταβερνείο του, τα μυστικά της επιτυχίας, αλλά και τις απαιτήσεις