Και του πουλιού το γάλα, στην κάρτα με τα νηστίσιμα πιάτα του Ταβερνείου το Ιστορικόν

Ταβερνείο το Ιστορικόν, πάει να πει νηστεύω γευστικά, πλουσιοπάροχα και με επιλογές που δεν τελειώνουν σε μια και μόνο επίσκεψη. Για αυτό η παρέα μαζεύτηκε και πάλι, στο γεμάτο ζεστασιά Ταβερνείο του Αγίου Δομετίου, που για ακόμη μια φορά πλημμύρισε απ’ άκρη σ’ άκρη, με όμορφες παρέες όλων των ηλικιών, που απολάμβαναν όλοι τους τις σχαρολιχουδιές και της γάστρας, τα σπιτικά πιάτα, του σεφ Λούκα Παπαλαζάρου. 

Στην παρέα μας και αρκετοί νηστεύοντες, vegetarians και vegan, που για μην στα πολυλογώ, φεύγοντας ξανάκλεισαν τραπέζι για να δοκιμάσουν και τα υπόλοιπα νηστίσιμα μεζεκλίκια. Από τα πιάτα ημέρας, είπαμε με το “καλησπέρα”, ναι στην ολόδροση σαλάτα με ρόκα, κόλιανδρο, ντοματίνια και κατσικίσιο τυρί, που απογειώθηκε με ντρέσιγκ βοτάνων και φυσικά στα άπαιχτα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας και στους λατρεμένους της παρέας, μπουμπουριστούς χοχλιούς.

Ο Κύπρος, ο άρχοντας του μαγαζιού, καλά έκανε και μας είπε τα καλύτερα για τις σπανακο-φλογέρες του, που ήταν όντως κριτσανιστές και ζουμερές,  όπως και τα αγαπημένα όλης της παρέας, στικς κοκκινοχωρίτικης πούλλας, που μίλησαν “κυπριακά” στο στόμα, αγγιγμένα με ξηρό κόλιανδρο και λεμόνι.

Ταχίνι και παντζάρι με χούμους, τραγανά κλωνάρια ξιδάτης κάππαρης, αγαπημένα και λατρεμένα, όπως κάθε φορά,  έγιναν νόστιμη μπουκιά με τις ζεστές πιτούλες που φώλιασαν μέσα τους τις εξαίρετες, από κάθε άποψη, beyond meat, βίγκαν σιεφταλιές, που ήρθαν παρέα με αλάθητες τηγανιτές πατάτες.

Σημείωσε κι εσύ οπωσδήποτε τους χειροποίητους ρεβιθοκεφτέδες (φαλάφελ) του Ταβερνείου που μοσκοβολούν κύμινο, αλλά και μην παραλείψεις σε καμία περίπτωση, τους με ορθότατη οξύτητα, τραχανοκεφτέδες, που ισορροπούν τα όξινά τους χαρακτηριστικά, με τη γλύκα από τη σπιτική μαρμελάδα ντομάτας, πάνω στην οποία αναπαύονται.

Το γλυκάκι σου, απαραίτητο στο τέλος, για αυτό τσίμπα λίγο από τον ολόφρεσκο μπακλαβά, αλλά και τίμα τα χειροποίητα παγωτά του Κύπρου, με πρώτα και καλύτερα, τη νοτσιόλα του που μοσκοβολά καβουρδισμένο φουντούκι και φυσικά το κρεμώδες του, πιστάτσιο.



Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος
22 780555 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού