Μπήκαμε με το δεξί στην Μπού Μπού του Μάριου Πρίαμου και έχουμε πολλά να σου πούμε

Μην ανησυχείς, γιατί Μπού Μπού, ούτε νησί της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι, ούτε σε διαγωνισμό survivor συμμετείχαμε με τον Μάριο Πρίαμο. Στο νεότευκτο μεζεδοπωλείο του πήγαμε (πρώην Γραβέλλα τζιαι Καπνιά), περάσαμε υπέροχα και έχουμε να σου πούμε πολλά, γευστικά και μουσικά νέα, για να πας κι εσύ.

Ο χώρος, έχει ένα χαρακτήρα που εμένα μ΄ έστειλε Ελλάδα. Έχει φαντασία, χρώμα, ξύλο και μια αύρα new age μεζεδοταβερνείου “γαρνιρισμένου” με καδρωμένα σε χειροποίητες κορνίζες, έγχρωμα εργαλεία άλλων εποχών, του μαραγκού, του ράφτη και της κουζίνας, που γίνονται ένα με τα πολύχρωμα πιατάκια που διακοσμούν δυναμικά τα ξύλινα τραπέζια του μαγαζιού.

Η πίστα για τους μουσικάντηδες, που τραγουδούν από έντεχνο, μέχρι λαϊκό και εναλλάσσονται εβδομαδιαία, είναι ένα δυνατό σημείο του μαγαζιού, όπως δυνατό σημείο, είναι και η open plan κουζίνα του Μάριου Πρίαμου, του Χάρη Χαραλάμπους και του Κωνσταντίνου Κατσιάμη, όπου εκεί θα ψηθούν για εσένα όλα τα καλούδια του μεζέ.

Επί της υποδοχής ο Μάριος και η φιλόξενη ομάδα του, μας οδήγησαν στο όμορφα στρωμένο μας τραπέζι, μάς άνοιξαν το ερυθρό, προερχόμενο από τον Κάθηκα, κρασί μας κι αυτό ήταν το ξεκίνημα για να φτάσει και η αγγουροντοματοσαλάτα με κριτσανιστή πίτα και κόκκινο κρεμμύδι, το τζατζίκι, το ταχίνι με νότες από κύμινο και τα υπέροχα ψημένα στο τηγάνι, τραγανά στικς κολοκυθιού και μελιτζάνας.

Ξεροψημένο, όπως μου αρέσει έφτασε το χαλούμι σχάρας, αγγιγμένο με σπιτική μαρμελάδα σύκου, αλλά και σωστά ψημένα, αφίχθησαν και τα κοφτά κυπριακά μακαρονάκια, καλυμμένα με τρίμμα, αλλά και τα ζωντανά σε υφή, μανιτάρια σχάρας.

Το μαγαζί γεμάτο από όμορφες παρέες που ήδη άρχισαν να διασκεδάζουν με τα επιλεγμένα άσματα του μουσικού σχήματος της βραδιάς, απολαμβάνοντας συνάμα τα φρεσκοψημένα μεζεδάκια που έβγαιναν ασταμάτητα από την αεικίνητη ομάδα μαγείρων και ψηστών της κουζίνας.

Δεν άργησε να φτάσει και σε εμάς, η grande, γαστρονομική ατραξιόν της Μπού Μπού, η θηριώδης ξύλινη πιατέλα με το βαρύ πυροβολικό σχαροψημένων κρεατικών, που ομολογώ, σε θέλει πολύ δυνατό και πειναλέο για να τα βγάλεις πέρα.

Τρυφερό χοιρινό σουβλάκι, “λουκούμι”, μαριναρισμένο κοτόπουλο, τρυφερό χοιρινό πανσετάκι, ζουμερές, αρωματικές σεφταλιές και ζουμερό λουκάνικο, συνοδευμένα όλα τους με άφθονες, κριτσανιστές πατατούλες, ολόσωστα αλατισμένες. Μια πιατέλα παρεΐστικη, που έφτασε ζεστή ζεστή, με καλοψημένα κρεατικά κι προσεγμένες μαρινάδες που δεν σκότωσαν τα πρωτογενή αρώματα των πρώτων υλών.

Η ζεστή πίτα της σάτζιης (εκτός μεζέ) μαζί με παγωτό, ήταν ο ύστατος, γλυκός πειρασμός της Μπού Μπού, που σίγουρα σου την προτείνω ανεπιφύλακτα, ενώ στο στόχαστρό μας για την επόμενη φορά, έχουμε βάλει τα και σπιτικά γλυκά του κουταλιού.

Καθότι το μαγαζί είναι καθημερινά κατάμεστο, καλά κάνεις να οργανωθείς εγκαίρως αν θες να πας μαζί με την παρέα σου, κάνοντας αρκετές μέρες πριν κράτηση τραπεζιού.

Λεωφόρος Αρχαγγέλου Μιχαήλ 54 & Καληδονίων 7, Έγκωμη

22358060

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts