
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, γι’ αυτό σημείωσέ το κι εσύ όπου θες. Δοκιμάσαμε ψες, μετά από συστάσεις πολύ ψαγμένων φίλων του παραδοσιακού, κυπριακού κλέφτικου, αυτό Στο Στέκκι του Μαρίνου.
Ό,τι και να σου πω θα είναι λίγο, μα σε ενημερώνω ότι τα ξυλοφουρνιστά του αρώματα θα τρυπήσουν τη μύτη σου με το που θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου σε ένα από τους χώρους στάθμευσης του γραφικότατου Λυθροδόντα, προϊδεάζοντάς σε δυναμικά για τη γευστική συνέχεια.
Με το που πατήσαμε το πόδι μας στο μαγαζί, νιώσαμε ιδιαίτερα τυχεροί που προνοήσαμε να κλείσουμε τραπέζι στον κυριολεκτικά κατάμεστο χώρο, με όλους, μέρα Πέμπτη, που πάει να πει Γιορτή του κλέφτικου, να απολαμβάνουν το λουκούλλειο κλέφτικο του Μαρίνου, αλλά και τα εκλεκτά του μεζεδάκια.
Κρασάκι ερυθρό στα ποτήρια των μισών της παρέας, μπυρίτσα, στων υπολοίπων και πάμε με σαλάτα φρεσκοκομμένη, σπιτικές αλοιφές για την όρεξη, τραγανή κάππαρη πρώτο πράμα και να σου και φτάνει στο τραπέζι μας η πιατέλα με το μοσχομυριστό κλέφτικο του ταβερνείου.
Μπουκιά και συχώριο το ζουμερό, αγγιγμένο με δάφνη και κονιάκ, κρέας που έλιωνε μόλις το άγγιζες με το πιρούνι σου, για να το κάνεις στη συνέχεια μαγική μπουκιά με τις φουρνιστές πατάτες, που δεν ξέρω ούτε πότε ήρθαν, μα ούτε και πότε εξαφανίστηκαν.
Ζηλέψαμε από τους διπλανούς που τσιμπολογούσαν λογής λογής μεζεδάκια και δώσαμε κι εμείς το παρασύνθημα για να φτάσουν και στο δικό μας τραπέζι τα βραβευμένα κολοκυθάκια με αυγά του μαγαζιού, άπαιχτα χοιρινά πανσετάκια, αλλά και κυπριακότατα λουκάνικα και σχαροψημένο χαλούμι. Δέκα μπράβο για τον τταβά της ταβέρνας που χάθηκε αμέσως από το πήλινο μπολάκι του, κι άλλα τόσα για τα τρυφερά χοιρινά σουβλάκια και αρωματικές σεφταλιές που κανείς δεν φεύγει ποτέ χωρίς να τα δοκιμάσει.
Σήκω κι εσύ άμα μερακλώσεις, για να χορέψεις ό,τι αγαπάς, μα κάνε τη γύρα σου μέχρι και τον μπουφέ των γλυκών για να γλυκάνεις το στόμα σου με made in Cyprus μαχαλεπί με τριαντάφυλλο, λουκούμια ποικίλων γεύσεων και παγωμένο, γλυκοφάγωτο καρπούζι της εποχής.
Φίλιου Τσιγαρίδη, Λυθροδόντας, 2565, Λευκωσία
22 543330
Οι Τετάρτες στο συγκλονιστικό boutique ξενοδοχείο Amyth of Nicosia είναι αλλιώς. Βασικός λόγος, οι οινογαστρονομικές συνάξεις που έχουν πλέον θεσμοθετηθεί στο εξίσου απαστράπτον εστιατόριο Amyth
Είμαι σχεδόν τρεις δεκαετίες σουβλιτζής στη Λευκωσία. Αυτό ήθελα να κάνω με τη γυναίκα μου και το αγαπούμε πολύ. Είναι η ίδια μας η ζωή.
Στο Jasmine Gastrobar στη Λακατάμεια μας έχουν καλομάθει… και μας αρέσει πολύ. Εκτός από την καλοφτιαγμένη λίστα φαγητών του εστιατορίου, σε κάθε σου επίσκεψη θα
Η έξοδος για φαγητό αποτελεί για πολλούς από εμάς μια ιδιαίτερη εμπειρία, που ξεπερνά την απλή ανάγκη για ένα γεύμα ή απλώς για να γεμίσει
Φέτος ο Μίλτος κλείνει τριάντα χρόνια προσωπικής δισκογραφίας, και τα γιορτάζει μαζί μας. Χρόνια πλούσια, γεμάτα σημαντικές συνεργασίες, αξέχαστες γνωριμίες που εξελίχθηκαν σε φιλίες ζωής,