Οι ίδιοι σερβιτόροι την επόμενη μέρα το μεσημέρι είπαν μπροστά μας “θα πάρουν και σήμερα μια ελληνική σαλάτα να τη μοιραστούν οι τσιγγούναροι”…

Είμαστε ζευγάρι Γερμανών τουριστών που τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε έρθει στην Κύπρο για τουρισμό, περισσότερο από 8 φορές (περίπου 60 διανυκτερεύσεις συνολικά). Αγαπούμε πολύ την Κύπρο, την κουλτούρα, το φαγητό, τη θάλασσα και τον ήλιο, τους ανθρώπους που είναι φιλόξενοι, για αυτό και την επιλέγουμε κάθε χρόνο για τις διακοπές μας. Έχουμε μάθει σιγά σιγά και λίγα ελληνικά – και μέσω της νύμφης μας στο Μόναχο που είναι Κρητικιά – και νιώθουμε πολύ όμορφα που μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να μιλούμε λίγο, χρησιμοποιώντας την όμορφη, ελληνική γλώσσα. Δυστυχώς καμιά φορά όμως, όταν καταλαβαίνεις τη γλώσσα των άλλων και οι άλλοι δεν το ξέρουν ότι καταλαβαίνεις τη γλώσσα τους, ακούς και πράγματα που λεν για εσένα. Ειδικά όταν σε χλευάζουν για τη μεγάλη σου ηλικία ή όταν λέει ο ένας σερβιτόρος του άλλου μπροστά μας, “μην ασχοληθείς και πολύ μαζί τους, γιατί δεν καταλαβαίνουν από κρασί τούτοι” ή όταν οι ίδιοι σερβιτόροι την επόμενη μέρα το μεσημέρι είπαν ο ένας του άλλου μπροστά μας “κοίτα να δεις που θα πάρουν και σήμερα μια ελληνική σαλάτα να τη μοιραστούν οι τσιγγούναροι”. Εμείς δεν κρατάμε κακία. Απλά θέλαμε να το μοιραστούμε μαζί σας, γιατί κάποια πράγματα πληγώνουν. Αν είμαστε καλά από το θεό, θα είμαστε και πάλι στην αγαπημένη μας Κύπρο τον ερχόμενο Απρίλη.

Πείτε μας την άποψη σας στα comments:

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Aelia Wellness Retreat. Λάνσαρε την ανανεωμένη του κάρτα φαγητών και σου προτείνουμε τις γευστικές του εκπλήξεις (Greek & English)

Η σύντομη διαδρομή από Λευκωσία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια, τους ελαιώνες και το υπέροχο τοπίο με πρωταγωνιστή την κυπριακή φύση, είναι το πρώτο σου κρατούμενο.

Το Pralina επιστρέφει δυναμικά στη Λεμεσό

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κομψός σχεδιασμός και ξεχωριστές γλυκές προτάσεις Σε γιορτινό κλίμα και χριστουγεννιάτικη διάθεση άνοιξε ξανά τις πόρτες του στη Λεμεσό το ζαχαροπλαστείο Pralina την

Τρεις αστέρες Michelin στο Cor Gastronomy: Chris Theofanous και Jacob Jan Boerma σε μια εντυπωσιακή βραδιά υψηλής γαστρονομίας. Οι εντυπώσεις μας…

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας, γεμάτη χαρά, αρώματα και διεθνείς επιρροές, ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε στο διήμερο γαστρονομικό event που πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο Cor Gastronomy. Ένα υψηλού