Ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος εκθέτει τη νέα του δουλειά

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος εκθέτει στην Πάφο τη νέα του δουλειά με τίτλο ” The movement of air” και μιλά στο Fine & Dine και στη Debbie Fil για την κίνηση του αέρα ως πηγή έμπνευσης, τις τεχνικές που χρησιμοποιά, τα άλογα και τους ιππείς και όχι μόνο.

Κωνσταντίνο, ξανά στην Πάφο με τη νέα κατάθεση ψυχής σου, με τίτλο ” The movement of air”. Μίλησέ μας λίγο για το πώς η κίνηση του αέρα επιδρά στην τέχνη σου;

Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την όμορφη Πάφο, τώρα με τη νέα μου πρόταση “The movement of air”. Ο αέρας, αυτή η αόρατη δύναμη που κινεί τον κόσμο μας, γίνεται έμπνευση στον κόσμο της τέχνης. Αλλά ο αέρας δεν είναι απλά ένα φυσικό φαινόμενο που αποτυπώνεται στον καμβά. 

Στην τέχνη, γίνεται σύμβολο της ελευθερίας, της αλλαγής και της μετάβασης. Με τα ζωγραφικά έργα μου, προσπαθώ να ερμηνεύσω την ανθρώπινη επιθυμία για απελευθέρωση και την αναζήτηση της αισθητικής ομορφιάς μέσα από την κίνηση του αέρα. 

Τα ζωγραφικά έργα που επιλέγουν να αφορίσουν τον αέρα αντικατοπτρίζουν μια διαρκή αναζήτηση του φυσικού και του αισθητικού. Είναι μια υπενθύμιση ότι η φύση είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη και ότι η κίνηση του αέρα είναι μια ατελείωτη πηγή θαυμασμού και δημιουργικότητας.

Κάποιες ιδιαίτερες τεχνικές και υφολογικά στοιχεία που θα δούμε στα έργα σου;

Μέσα από μελετημένες κινήσεις πινέλου, εφαρμογή του χρώματος και διαφορετικές τεχνικές, ο αέρας γίνεται ορατός στον καμβά. Αναδύονται αστραφτερές λάμψεις, δυναμικά patterns και μοτίβα που αναπαριστούν την κίνηση του αέρα.

Το άλογο και ο ιππέας δίνουν, έντονα το παρών τους στην έκθεσή σου. Σχολίασέ μας την έμφαση που δίνεις σε αυτή την μακραίωνη σχέση.

Τα έργα αυτά δεν περιορίζονται μόνο στην απεικόνιση του αέρα, αλλά επηρεάζουν και τον χαρακτήρα των άλλων στοιχείων στον καμβά. Οι φιγούρες και τα άλογα αντιδρούν στην κίνηση του αέρα, προσδίδοντας έναν αίσθημα ζωντάνιας και δυναμισμού. 

Η τέχνη αυτή δημιουργεί έναν διάλογο μεταξύ της ανθρώπινης δημιουργίας και της φύσης, αφήνοντας τον αέρα να γίνει ο καλλιτέχνης της στιγμής και της κίνησης.

Χώρος έκθεσης: Γκαλερί Blue Iris, Πάφος (Ι. Αγρότη 20, Πάφος, 8047 – Τηλ: 99310893)
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 23/9 – 7/10/23

Τελευταία Νέα

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts